Дерек Чисора поиска ВАР и в бокса заради спорния момент на Олександър Усик - Даниел Дюбоа


Дерек Чисора поиска ВАР и в бокса заради спорния момент на Олександър Усик - Даниел Дюбоа
Снимка: Getty Images

3245 0

Дерек Чисора поиска VAR да се използва в бокса заради обсъждания противоречив нисък удар на Даниел Дюбоа срещу Олександър Усик. Украинецът защити своите световни титли на WBA, WBO и IBF в тежка категория, след като нокаутира Дюбоа в деветия рунд.

Но имаше момент на противоречие, когато Динамита нанесе тежък удар в тялото на Усик. Това остави украинеца на пода и задъхан за въздух, но реферът прецени, че ударът е нисък удар и не се счита за нокдаун.

Ако беше зачетен, Усик бе за много повече от 10 секунди на ринга.  След двубоя Дюбоа настоя, че е бил ограбен да спечели битката, А Чисора бе край ринга на стадиона във Вроцлав, Полша.

VAR в бокса?

"Ще бъда честен за това. Знаеш ли какво трябва да направят сега? Трябва да получим VAR в бокса сега. Нуждаем се от VAR в бокса, защото в момента Даниел загуби битката.

Той загуби реванша, който е около 20 милиона паунда или 30 милиона. Той загуби пари. Така че сега имаме нужда от VAR. Всички други игри ги имат. Тенис, футбол, имаме нужда от това в бокса сега. Имаме нужда от ВАР в бокса и това е". След двубоя Дюбоа бе категоричен, че е бил ограбен и е трябвало да стане световен шампион в тежка категория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички