Денят, в който Тайсън Фюри стана любимец на целия бокс и прекъсна бруталната доминация на Кличко (ВИДЕО)


Денят, в който Тайсън Фюри стана любимец на целия бокс и прекъсна бруталната доминация на Кличко (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2328 0

Тайсън Фюри несъмнено е не само сред най-атрактивните боксьори в историята на спорта, но и след най-големите шоумени. "Циганския крал" съумява да "наелектризира" феновете на бокса и е един сред любимците. Фюри е все още непобеден на ринга, а в момента се намира в навечерието на най-важната си битка.

Той ще се изправи срещу Олександър Усик, а залогът е голям - абсолютен световен шампион, който ще държи и четирите колана в тежка категория. Нещо, което не се е случвалото нито веднъж в историята до този момент. Сблъсъкът е на 18-и май, а арената е в Рияд, Саудитска Арабия.

Победата, която изстреля Фюри на върха

За да стигне до този мегасблъсък, Фюри грабна и други много ценни успехи, а една от тях го превърна в любимеца, който е днес. А именно победата срещу Владимир Кличко на 28-и ноември 2015 година.

Още: Отнета победа: Първият, който трябваше да "свали" Тайсън Фюри дори не е боксьор вече, а боклукчия

Кличко бе детронииран именно от Фюри

Тогава "Циганския крал" нанесе първа загуба на легендарния украинец от 11 години и сложи край на поредицата от защити на пояса във версия IBF, продължили 9 години и 222 дни!

Двубоят се игра е Дюселдорф пред над 50 000 зрители, които стават свидели на историята. В деветия рунд на двубоя се стигна до най-взривоопасния удар. Тогава Фюри заби ляво кроше в лицето на Кличко, а украинецът едвам успя да се спаси от нови удари.

В крайна сметка 206-сантиметровият гигант победи по точки с единодушно решение на арбитрите. Те отсъдиха 115:112, 115:112, 116:111 в полза на Фюри, за да детронира Кличко в една от най-дългите серии в бокса.

Още: Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Крахът след този двубои

В края на същата година Тайсън Фюри е лишен от световната титла на Международната боксова федерация. Причината е, че той игнорира главният им претендент Вячеслав Глазков, тъй като води преговори за реванш с Кличко.

На 8 април е обявена дата за него - 9 юли в Манчестър, но следват две отлагания на двубоя поради медицински причини. В крайна сметка през септември излиза информацията, че той е дал положителна проба за кокаин.

Последвалата реакция от промоутъра на Владимир Кличко е, че не искат никога повече да водят преговори с щаба на Фюри.  През октомври Фюри принудително овакантява световните пояси на WBA, WBO и титлата на IBO, а след това се отнема и боксовият му лиценз. Следват 2 години на битка с депресията и наркотиците, а 2018 година отново се завръща на ринга, за да изживее своето прераждане на ринга.

Още: Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Кой ще излъчи Усик срещу Фюри в България? 

Гледайте Усик срещу Фюри в мача за абсолютен световен шампион

Правата за излъчване в България, както и в още 235 държави, се държат от стрийминг платформата DAZN (линк за регистрация и гледане). Благодарение на компанията, специализирана в излъчване на спорт на живо, ще можем да станем свидетели на историческата битка.  

В dazn.com ще се излъчат всички подгряващи двубои, като началото на галавечерта е в 18:00 часа, а главното събитие се очаква да започне след 00:00 часа българско време.

Още: Тайсън Фюри срещу Усик: Регистрация и абонамент в DAZN за боксовото зрелище (стъпка по стъпка)

Тайсън Фюри не използва истинското си име, сменил го е, за да е по-продаваем в бокса?

Само един е начинът да гледаме Фюри срещу Усик в спора за абсолютен световен шампион

Шокиращо: Тайсън Фюри смазва от бой Олександър Усик и го бие за 3 рунда (ВИДЕО)

Сторил "невъзможното" срещу Кубрат Пулев изненада: Странна прогноза за Тайсън Фюри - Олександър Усик

Нокаутиран от Фюри за 48 секунди прогнозира победа на Олександър Усик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички