Отнета победа: Първият, който трябваше да "свали" Тайсън Фюри дори не е боксьор вече, а боклукчия


Отнета победа: Първият, който трябваше да "свали" Тайсън Фюри дори не е боксьор вече, а боклукчия
Снимка: Getty Images/Колаж: Sportlive.bg

11911 0

На 11 септември 2009 година Джон Макдермот и Тайсън Фюри излязоха в битка един срещу друг, която до известна степен промени боксовите кариери и на двамата. По това време Макдермот държеше титлата в Англия и я заложи в този двубой.

А случилото се след него изцяло промени живота му. Битката продължи в пълните 10 рунда, а мнозина експерти и фенове бяха на мнение, че именно той е заслужава победата, а не Фюри. Реферът Тери О'Конър даде 98–92 за Фюри, което озадачи таланта в ефир Джим Уот, който още тогава попита: "Объркал ли е имената?".

А Фюри се готви за една от най-големите битки в бокса!

Към днешна дата много хора смятат Макдермот за истинския победител в битката и за първия човек, победил Фюри на ринга, въпреки че не неговата ръка бе вдигната след края на сблъсъка.

Още: Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

И докато "Циганския крал" се готви да се бие с Олександър Усик за първата безспорна титла в тежка категория от десетилетия, то и името на Макдермот започна да "изплува, като в днешни дни живее много по-различен живот.

Двубоят, който трябваше да донесе първата загуба на Фюри

"Определено спечелих този двубой. Не знам как съдията отличи осем рунда на него и два на мен. Фюри не каза нито дума. Буквално чаках в съблекалнята някой да дойде и да каже: "Стана грешка".

Според Макдермот, Джон Фюри, властният и понякога нахален баща на Тайсън, е отишъл при него след битката. "Бях на паркинга и бащата на Фюри дойде при мен и каза: "Мислех, че спечели това, приятелю, имахме късмет да вземем решението. Не трябваше да казва това, нали? Това наистина промени кариерата ми".

Още: Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Двамата направиха реванш и Макдермот отново загуби, този път без спорове, губейки в деветия рунд. "Те отмениха битката три пъти за една година. Тренирах през цялото това време и не спечелих нито стотинка. Казах на жена си: "Не мога да се бия, но не мога да си позволя да не го правя".

От боксьор до боклукчия

Вече бившият боксьор се би само още няколко пъти след Фюри, като се оттегли през 2013 г. без много шум. Сега той живее в Есекс със съпругата си и трите си дъщери и работи в разчистването на боклука.

Поглеждайки назад към битката му с Фюри и отразявайки къде са двамата сега, все още има известна болка. "Направих 25 хиляди от битката с него. Не спечелих достатъчно, за да си купя къща. Два битки на година, обикновено по 15 бона всяка, минимална заплата, нали?" Не бях огорчен от Тайсън Фюри, когато спрях, но бях от спорта. Все още съм". Фюри се превърна в мултимилионер и едно от най-големите имена в бокса. Ако победата беше отишла при правилния човек онази вечер.

Още: Тайсън Фюри срещу Усик: Регистрация и абонамент в DAZN за боксовото зрелище (стъпка по стъпка)

Тайсън Фюри не използва истинското си име, сменил го е, за да е по-продаваем в бокса?

Само един е начинът да гледаме Фюри срещу Усик в спора за абсолютен световен шампион

Шокиращо: Тайсън Фюри смазва от бой Олександър Усик и го бие за 3 рунда (ВИДЕО)

Нокаутиран от Фюри за 48 секунди прогнозира победа на Олександър Усик

От лагера на Олександър Усик за бащата на Тайсън Фюри: Може и да завърши в линейката!

"Живеем за кръв и ужас!" - Джон Фюри в действие, сби се екипа на Усик и разкървави лицето си (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички