Дейвид Хей: Джошуа ще играе на ръба на позволеното или ще загуби


Дейвид Хей: Джошуа ще играе на ръба на позволеното или ще загуби
Снимка: Getty Images

6307 0

През септември 2021 г. украинецът - Олександър Усик, прекъсна доминацията на Антъни Джошуа в бокса в тежка категория и отне шампионските пояси от 32-годишния си съперник. На двамата предстои да се срещнат отново това лято след поискан от британеца реванш. 

Бившият световен шампион Дейвид Хей вярва, че Джошуа ще направи необходимите корекции в представянето си, за да си отмъсти на Усик в предстоящия двубой между двамата. Хей очаква сънародникът му да използва предимството на ръста и телосложението си и признава, че е бил шокиран, когато двуметровият боец не заложил на това в първия мач. 

"Вярвах, че Джошуа ще победи. Просто смятах, че е твърде внушителен физически, притежаващ твърде тежки удари. Мислех, че когато Усик се приближи към него, той просто ще го довърши“, коментира 41-годишният бивш боксьор пред "Talk Sport".

 „Джошуа обаче показа точно противоположното на всичко, което смятах, че трябва да стори, за да победи. Според мен сега ще направи това, което трябваше да свърши в първата битка. Трябва да играе на границата на позволеното и да използва евентуално предупреждение от рефера, за да свари противника неподготвен, нанасяйки му щети.

Ако се справи с това, ще спечели. Ако направи същото като първия път, ще загуби. Аз обаче не мисля, че ще допусне една и съща грешка два пъти", завърши Хей.

Междувременно покрай войната в Украйна, Усик коментира евентуално завръщане в родината си след реванша с Джошуа

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички