Даниел Асенов пак загуби от Ескобар и излетя от Световното първенство по бокс


Даниел Асенов пак загуби от Ескобар и излетя от Световното първенство по бокс
Снимка: Lap.bg

5517 0

Даниел Асенов - Тайсъна приключи участието си на Световното първенство по бокс. В категория до 54 кг българинът се изправи срещу победилия го на Олимпийските игри в Токио Габриел Ескобар и отново допусна поражение от него!

Испанецът играеше много умно и изкова преднина още в първите два рунда, а в последния Тайсъна се хвърли с всички сили в атака, но вече бе късно за връщане в мача. В крайна сметка, с пълно съдийско единодушие, срещата отиде в полза на Ескобар, а Даниел Асенов ще трябва да търси реванш срещу този противник в бъдеще...

Ето как се разви срещата:

РУНД 1

Испанецът започна малко по-активно срещата, но нашето момче се защитаваше добре. След това съдията предупреди Асенов да държи главата си по-високо. Постепенно българинът успя да изравни играта и нанесе няколко добри удара, но за съжаление, този първи рунд отиде в полза на испанеца с 4:1 съдийски гласа...

РУНД 2

Даниел Асенов получи указания от своя ъгъл да изчаква удобен момент, а до средата на втория рунд играта бе напълно равностойна. Последва сериозна размяна на удари, но Ескобар нанесе повече и по-точни. Този път, с пълно съдийско единодушие, рундът отиде на сметката на испанеца.

РУНД 3

Даниел нямаше какво да губи и започна крайно агресивно тази последна част. Тайсъна успя да вкара добър удар в тялото, но ъперкътите му не влизаха в целта. Испанецът започна да влиза в клинчове и търпеливо изчакваше края на мача. Асенов опита финална офанзива, но тя не даде резултат. 

ПРЕДИ МАЧА

Даниел Асенов излиза в сръбската столица Београд срещу познат съперник - испанеца Габриел Ескобар, срещу когото се изправи на Олимпийските игри в Токио през лятото.

Тогава нашето момче отстъпи по точки (1:4) на осминафиналите в японската столица и днес ще бъде още по-мотивиран да потърси реванш срещу този противник!

Мачът му в категория до 54 кг е част от следобедната сесия на първенството и ще се изиграе на ринг "А". Даниел Асенов е 6-кратен европейски шампион за мъже и младежи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички