Олександър Усик стартира войната на думи с Тайсън Фюри: Само той си мисли, че е Кралят на кралете


Олександър Усик стартира войната на думи с Тайсън Фюри: Само той си мисли, че е Кралят на кралете
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

4952 0

Украинецът Олександър Усик стартира войната на думи с евентуалния си съперник в тежка категория Тайсън Фюри, твърдейки, че само шампионът на WBC вижда себе си като "крал". Фюри, чийто прякор е Циганският крал, защити титлата си от WBC по-рано този месец, след като победи Дионтей Уайлдър в зрелищен мач в Лас Вегас.

Сега очакванията са британецът да се изправи срещу срещу задължителния претендент Дилиън Уайт, преди да се насочи към обединителен двубой срещу победителя от реванша на Усик с Антъни Джошуа.

Попитан дали светът може да види битка с Тайсън Фюри по-нататък, Усик каза пред "The Sun":

"Да, разбира се, смятам този двубой за огромен. Виждам Фюри като много добър боец, добър спортист, който говори много. Той твърди, че е Кралят на кралете, но само той мисли така. Това мога да кажа за него", отговори Усик и добави:

"Преди моята битка с Джошуа всички казваха, че нямам никакъв шанс да спечеля и победя Джошуа. Чувал съм такива неща през целия си живот, но съм способен да победя Фюри, защото не се хваля, че мога да накажа и победя всеки боксьор в света, а просто ходя в залата и си върша работата. Тренирам усилено и работя усилено. Не се опитвам да се представя като Крал на Вселената".

В края на интервюто си Олександър Усик призна, че въпреки многото си фенове и врагове, Тайсън Фюри е успешен на боксовия ринг!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички