Кубинец изхвърли с лекота Радослав Панталеев от Световното първенство по бокс


Кубинец изхвърли с лекота Радослав Панталеев от Световното първенство по бокс
Снимка: LAP.BG

4070 0

Радослав Панталеев загуби от кубинеца Хулио Пераса и отпадна на 1/8-финалите на Световното първенство по бокс, провеждащо се в Белград. Българинът бе тотално надигран от Пераса, който спечели по категоричен начин и трите рунда, показвайки повече бързина и точност при ударите.

Кубинецът започна малко по-пасивно срещата, опознавайки Радо Панталеев. Българският боксьор пък опита да бъде агресивен от самото начало и да притиска съперника си. Хулио Пераса обаче показа по-добра успеваемост в ударите. Той продължи да се движи повече по ринга, а Панталеев се опитваше да не му дава пространство. Първият рунд обаче бе спечелен от Пераса с 5 гласа повече и пълно съдийско единодушие.

Вторият рунд започна с няколко точни удара от Пераса в тялото на Панталеев. Кубинецът бе по-пъргав на ринга, което му позволяваше да бяга от ударите на българина и на свой ред да нанася по-точни попадения. В заключителната минута на втория рунд Пераса вкара още няколко точни попадения, които видимо умориха Панталеев. Още по-категоричен рунд за Хулио Пераса.

В последния трети рунд Панталеев бе задължен да се хвърли в атака и това направи. Кубинецът обаче бе перфектен в отбрана и контраатакуваше успешно. Пераса предпочете да играе с почти свален гард, като и двете му ръце бяха прибрани към тялото. Кубинецът бе видимо по-бърз от Радо, като му вкарваше светкавични удари. Категорична победа за Хулио Пераса.

ПРЕДИ МАЧА

Радо Панталеев не взе участие на Олимпиадата в Токио, след като квотата му бе несправедливо отнета - припомнете си случая в този материал!

Днес той ще се боксира срещу Хулио Пераса от Куба в категория до 92 килограма, а срещата ще се изиграе на ринг "А" в сръбската столица. 

Националът на България завоюва бронзов медал от Световното първенство преди две години и сега ще бъде безкрайно мотивиран да подобри своето класиране!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички