Г-жа Фюри набързо пенсионира Тайсън, даде му още 2 години бокс


Г-жа Фюри набързо пенсионира Тайсън, даде му още 2 години бокс
Снимка: Guliver/GettyImages

2108 0

Съпругата на Тайсън Фюри - Парис, даде отсрочка на мъжа си да приключи с бокса до две години. Циганският крал, който наскоро победи Дионтей Уайлдър и съхрани шампионския си пояс на WBC, иска да се превърне в абсолютен шампион в тежка категория. За целта той трябва да победи притежателя на останалите четири пояса в дивизията Олександър Усик, който обаче преди това трябва да ги защити в реванш срещу Антъни Джошуа.

Първоначалните планове на Фюри бяха свързани с битка срещу неговия сънародник Джошуа, който притежаваше шампионските пояси и изглеждаше непобедим. Британецът обаче изненадващо загуби от Усик, което значително промени плановете и на Ей Джей, и на Фюри. Съпругата на Тайсън обаче не крие, че се притеснява за здравето на мъжа ѝ, който е на 33 години. Тя очаква от Фюри да приключи с бокса на 35-годишна възраст, макар и да разбира, че много боксьори продължават и отвъд тази възраст.

"Мисля за него, смятам, че вероятно ще продължи да се боксира още няколко години. Той е на 33 години - мисля, че ще продължи до 35-годишна възраст", заяви Парис пред TalkSPORT. "Знам, че Владимир Кличко и други мъже се бият на по 40 години, но нужно ли е да продължаваш да го правиш, докато не загубиш", пита Парис.

"Не знам, не искам да гледам Тайсън по този начинн. Не бих искала Тайсън да продължи да се бие и накрая да се появи някой по-млад и по-свеж. Мисля, че той може да се бие още 2-3 години и след това да свали ръкавиците", сподели жената на Фюри, която се притеснява, че мъжът ѝ може да бъде победен от друг боксьор, ако продължи да се боксира до 40-годишна възраст.

След като приключи с бокса, Тайсън Фюри планира да се насочи към друг боен спорт (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички