Проблем за Висшата лига - рискува да наруши договор за 3 милиарда паунда


Проблем за Висшата лига - рискува да наруши договор за 3 милиарда паунда

1931 0

Проблемите със спирането на първенствата заради коронавируса продължава да носи главоболия във всички страни. Това важи с още по-голяма сила за най-гледаните и най-популярните първенства, каквото несъмнено е английското.

Очаквано и обяснимо - английската Висша лига има телевизионен договор за колосална за излъчването на първенството. Ако трябва да сме по-точно - тя възлиза на 3 милиарда паунда. Изниква сериозен проблем - има точка в контракта, за която е много вероятно да бъде нарушена.

А именно - в договора фигурира краен срок, към който мачовете трябва да бъдат изиграни. Споразумението между Висшата лига и "Sky sports", "BT sports" и други, които са закупили правата, съобщава, че първенството трябва да приключи до... края на юли.

Договорът за новия сезон 2020/21, пък, трябва да влезе в сила от 1-ви август. Както вече споменахме, има сериозна опасност контрактът за този сезон да бъде нарушен. Всичко зависи от съдбоносната среща на УЕФА, решенията на Висшата лига, както и дали може да бъде постигнато ново съгласие между страните предвид обстоятелствата.

Срещата на УЕФА се провежда в момента, като се очаква следобед да има яснота около решенията, които са взети в централата. Преджевременно обаче се появи неоспоримо доказателство, което подсказва, че Евро 2020 ще бъде отменено. Вижте го - в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама