Букмейкърите обявиха Тайсън Фюри за фаворит срещу Антъни Джошуа


Букмейкърите обявиха Тайсън Фюри за фаворит срещу Антъни Джошуа
Снимка: Getty Images/Guliver

1864 0

След като вчера стана ясно, че шампионите в тежка категория Тайсън Фюри и Антъни Джошуа са подписали договор за изиграването на две срещи по между им, днес букмейкърите побързаха да направят своите прогнози за сблъсъка, въпреки че на този етап още няма конкретна дата за мачовете.

Въпреки че все още няма дата за мачовете, BET365 беше един от първите букмейкъри, които публикуваха своите ставки за епичното зрелище, което можем да очакваме между двамата британци (BET365 БОНУС КОД 2021). 

Изненадващо или не, букмейкърите смятат Тайсън Фюри за фаворит в срещата. За него е определен коефициент от 1.53, докато евентуална победа на Антъни Джошуа е оценена на 2.37.

Най-вероятно двете срещи между британците ще се проведат още тази година, а предварителните планове са първата среща да е през лятото, а втората - през зимата. Реваншът ще бъде гарантиран без значение какво се случи в първата битка.

Тайсън Фюри държи титлата в тежка категория на WBC, а Джошуа притежава титлите на WBA, IBF, WBO и IBO. За мнозина Антъни Джошуа изглеждаше непобедим, но мексиканецът Анди Руиз доказа, че това не е така.

Какви ще са финансовите параметри за битката? 

Двамата боксьори са уточнили всичко извън датата, а парите, които ще приберат са просто главозамайващи. В първата им среща, която се очаква в началото на лятото (май или юни), Фюри и Джошуа ще вземат по 100 милиона паунда всеки, като тази сума е гарантирана. Очаква се двубоят да подобри всички рекорди за продажба на "pay-per-view", като ESPN и DAZN се очаква да се  разберат кой ще предава боксовото зрелище и как ще си разпределят телевизионните пазари. 

В реванша им, който се очаква да е през декември или януари, победителят от първата среща ще вземе по-голям дял от парите - 60% срещу 40%. Също така се очаква реваншът да може да се проведе на стадион "Уембли", ако на Острова ваксинирането продължи с добро темпо и бъде позволено на феновете да се върнат по стадиони и зали. Има малък шанс Великобритания да е домакин и на първата битка, но по-вероятно е страната домакин да е Дубай или Саудитска Арабия. 

До момента единствено Антъни Джошуа се е бил в Близкия изток, като там се проведе реваншът срещу Анди Руис Джуниър, а слуховете сочат, че Ей Джей е прибрал сума между 50 и 80 милиона за участието си в битката. Както е известно, именно с този двубой Еди Хърн "тества" публиката в Азия, а резултатите бяха невероятни и той е решен по-често да прави боксови гала вечери в богатите азиатски държави. 

Какво заяви наскоро Джошуа по адрес на Фюри, четете в ТОЗИ материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички