Потвърдено: Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се боксират в 2 мача


Потвърдено: Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се боксират в 2 мача
Снимка: Getty Images/Guliver

1858 0

Британските боксьори Антъни Джошуа и Тайсън Фюри са подписали контракт, който урежда два мача помежду им в спор за световните титли в тежка категория. Това разкри промоутърът на Ей Джей - Еди Хърн. В последните месеци няколко пъти се съобщаваше, че е постигнала договорка, но изглежда, че едва сега Джошуа и Фюри са подписали сделката.

На този етап няма информация нито къде, нито кога ще се проведат двете битки. Еди Хърн обещава, че в идните седмици ще бъдат оповестени мястото и датата за първия бой между Джошуа и Фюри. Промоутърът на Джошуа обаче е категоричен, че дълго чаканата битка между двамата британци ще се състои, при това в два мача, каквото бе желанието и на двата лагера.

„Всички страни подписаха договора и ще работят усилено през следващите няколко седмици, за да потвърдят мястото и датата за най-големия боксов сблъсък“, каза Хърн пред Sky Sports.

Тайсън Фюри е носител на пояса на Световния боксов съвет (WBC), докато останалите четири пояса са притежание на Джошуа. Фюри все още е непобеден на професионалния ринг, като има едно равенство - с Дионтей Уайлдър. Джошуа пък има едно поражение, дошло от Анди Руис, но след това взе реванш, в който надви американеца от мексикански произход. Наскоро Руис коментира кой ще победи в сблъсък между Джошуа и Фюри (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички