"Bon voyage": Тайсън Фюри се сбогува с бокса с красноречиво 2008-2022


"Bon voyage": Тайсън Фюри се сбогува с бокса с красноречиво 2008-2022
Снимка: Getty Images

1523 0

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри за пореден път обяви, че се оттегля официално от бокса. Циганския крал не смята да се качва повече на професионалния ринг, макар и преди време да имаше желанието да проведе обединителен мач за всички пояси в дивизията.

Фюри така и не стигна до такъв мач, тъй като Антъни Джошуа сензационно загуби шампионските си пояси и ще се опита да си ги върне на 20 август, когато отново ще премери сили с Олександър Усик. През това време Фюри отново победи Дионтей Уайлдър, като след мача британецът се е притеснил, че има мозъчни увреждания.

По-рано през тази година Фюри победи и Дилиън Уайт, а след мача обяви, че прекратява кариерата си. Това бе многократно повторено от Циганския крал преди и след мача с Уайт, но пък и на няколко пъти намекваше, че би се върнал към бокса само за мач срещу Джошуа, но при условие, че всичко е безплатно за зрителите.

Сега Тайсън Фюри написа "bon voyage" (на добър път) и добави "2008-2022", което очевидно е периодът на неговата кариера в професионалния бокс. "Огромни благодарности на всички, които повлияха на кариерата ми през годините. След дълги и тежки разговори реших, че е време да се оттегля. На моя 34-ти рожден ден казвам "бон вояж", написа Фюри.

Още новини за бокс четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички