Боксовият свят ликува! Фюри и Усик излизат на ринга в Саудитска Арабия


Боксовият свят ликува! Фюри и Усик излизат на ринга в Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

3600 0

Светът на бокса може да ликува. Тайсън Фюри обяви официално в социалните мрежи, че той е подписал споразумени за битка с Олександър Усик в Саудитска Арабия, която ще обедини световните титли в тежка категория.

Дългоочакваната битка

За сблъсъка, който ще се състои в Саудитска Арабия обаче все още няма дата, като очакванията са, че подробностите ще бъдат изяснени в близкото бъдеще. Британецът и украинецът "флиртуваха" един с друг близо година. Лагерите на двамата боксьори постоянно се заяждаха един с друг, но в крайна сметка, така очакваното боксово зрелище ще се състои.

Тайсън Фюри държи титлата на WBC, а украинецът спечели останалите пояси при най-тежките - WBA, IBF, WBO и IBO. Циганския крал се сдоби със своя, след като нокаутира Дионтей Уайлдър през 2019-а година, а Усик спечели своите, побеждавайки Антъни Джошуа през 2021.

Изходът от двубоя ще оповести кой ще е вторият неоспорим световен шампион, след като това направи Ленъкс Люис. Легендарният американец държа всички пояси при най-тежките в периода ноември 1999-а - април 2000-а.

Фюри обаче първо трябва да се справи със страшилището Франсис Нгану, с когото има среща на ринга на 28 октомври. Журналистът Майк Копинджър вятва, че Усик и Циганския крал ще излязат един срещу друг на 23 декември или през януари 2024-а.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Еди Хърн е категоричен, че Джошуа може да нокаутира Уайлдър и Фюри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички