Боксовият мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да се състои в по-малка зала


Боксовият мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да се състои в по-малка зала
Снимка: Gulliver/GettyImages

2492 0

Мачът на Кубрат Пулев за световната титла на IBF срещу Антъни Джошуа може да се проведе в по-малка зала. Това съобщи мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев за "България днес". Двубоят трябваше да се проведе в 20-хилядната зала "О2 Арена", но това може да се промени по решение на организаторите.

В момента се обсъжда вариант, при който мачът да се състои на друго място, защото към този момент публика няма да бъде допускана. Разходите по наемане на залата са много по-големи, отколкото ако срещата е в друго съоръжение, което ще бъде по-удобно и за осъществяване на телевизионното излъчване.

В последните седмици се появиха информации, че мачът дори може да не се състои в Англия, а в страна, където ще бъдат допуснати фенове. Приходите по това перо се очаква да достигнат 8 млн. паунда, но в Лондон едва ли ще бъдат допуснати фенове. Въпреки това Ивайло Гоцев е убеден, че мачът ще се играе в Лондон.

"Няма друго място. Лондон е градът. Еди Хърн обича да държи всички на нокти. Това е неговият стил. Изчакваме до 4 декември, за да знаем със сигурност дали няма да има публика. Може да се променят нещата в това отношение, но е сигурно, че Кубрат ще се бие на 12 декември в Лондон", заяви Гоцев.

В момента Пулев е на подготвителен лагер на високопланинската спортна база на Белмекен. Именно там боксьорът бе изненадващо проверен от допинг ченгета в два последователни дни (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички