Боксов треньор: Зауерланд са виновни за контузията на Пулев


Боксов треньор: Зауерланд са виновни за контузията на Пулев
Снимка: БГНЕС

1324 0

Форсирана подготовка заради малкото време преди мача – това е предположението на боксовия треньор Борислав Бояджиев относно контузията на Кубрат Пулев. На директен въпрос дали 8 седмици са достатъчни за подготовка, той отговори, че според него са необходими минимум 12 седмици за 12-рундов мач – за да може хем да се изгради силна и гъвкава мускулатура, хем да има достатъчно технически тренировки.

Бояджиев предположи, че до контузията на Пулев се е стигнало заради съчетаване на различни режими за подготовка - режими за работа за специална физическа сила и за мускулна издържливост. Треньорът припомни, че разкъсването на гръден мускул ограничава единствената става в човешкото тяло, която дава възможност за 360 градуса движение, а именно – раменната. Така няма как човек да използва пълната си сила, добави специалистът.

Пред Нова телевизия Бояджиев обясни, че е водил разговори с колеги и общото впечатление е било, че Кубрат иска да спечели мача с Антъни Джошуа, а не просто да участва. Затова и Пулев много се е старал, за краткото време, което е имал, смята Бояджиев.

Припомняме, че през лятото Кубрат и мениджърите му от "Зауерланд" за кратко влязоха в публичен спор относно времето за подготовка. Пулев възнегодува, че от "Зауерланд" не са питали първо него за датата и мястото на боя с Джошуа, а Кале Зауреланд отвърна, че времето за подготовка е достатъчно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички