Кобрата: До четири седмици ще съм готов, след мача с Такам е мой ред да се бия с Джошуа


Кобрата: До четири седмици ще съм готов, след мача с Такам е мой ред да се бия с Джошуа
Снимка: БГНЕС

2969 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде интервю пред Дарик радио относно проваления мач с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория. Кобрата претърпя контузия, която го спира от участие в срещата.

Софиянецът разкри, че положението му не е толкова тежко и заяви, че му предстоят около 4 седмици лечение, за да може да се завърне на ринга.

Освен това той разкри, че след срещата между Джошуа и Такам, която ще бъде на 28 октомври, тимовете на британеца и на Пулев ще започнат преговори за нова дата на мача.

"Чувствам се добре, с изключение на тази контузия. Преценихме, че е по-добре да не играя с нея, защото може да стане по-зле, може да се скъса целият мускул. Освен това нямаше да мога да играя на 100%. 

Контузията се получи по време на спаринг. При един от ударите, който бе много добър, усетих болка, предполагах, че ще утихне събота и неделя, но в понеделник още ме болеше. Отидохме при лекаря и каза, че не е за подценяване това нещо. Има частично разкъсване на мускула. Опасността бе, че може да се скъса, демек съм аут 4-5 месеца. Сега ще има едни процедури, ще пия хапчета и за около 4 месеца трябва да съм на линия.

Не съм разочарован, мачът ще го има, жаден съм за тази битка. Аз живея за подобни предизвикателства. Искам да се състезавам и да побеждавам. Имал съм много контузии, кариерата ми не е от вчера, имал съм и по-сериозни травми. Надяваме се само като отмине, да не се появява повече.

За да дойде моят ред трябва да мине мачът на Джошуа с Такам и тогава ще е мой ред. Ще преговаряме и ще видим кога ще е мачът. 

Моят тим прояви разбиране, те не ми се сърдят, няма и за какво. Те много добре знаят, не една и две контузии са минали през този отбор и те знаят, че положението не е леко. 

Мога да ви кажа, че става въпрос за много пари, но аз не съм човек, който ще се качи на ринга, за да загуби и да си прибере парите", сподели Кубрат Пулев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички