Извънредно: Антъни Джошуа - Кубрат Пулев се отлага заради контузия?


Извънредно: Антъни Джошуа - Кубрат Пулев се отлага заради контузия?

7771 0

Изключително лоша новина сполетя Кубрат Пулев малко преди двубоя му срещу Антъни Джошуа за световната титла. Причината е, че българинът е получил контузия - скъсан гръден мускул, който може да го извади от строя в рамките на един месец. Това би направило провеждането на срещата невъзможно, твърди "БТВ".

Според последните данни около случая, в понеделник Кобрата е имал преглед с ехограф в частна клиника в Берлин. Изследването е показало, че Пулев има частично разкъсан гръден мускул, който води към мишницата на дясната ръка. Подобен тип травма изисква минимум четири седмици, за да бъде излекувана напълно.

Интересното е, че Кубрат е получил контузията още преди 10 дни, но досега не се знаеше нищо по този случай. Очевидно не е бил уведомен и лагера на Антъни Джошуа, тъй като британецът продължава подготовката си преди двубоя, а освен това медийните му изяви са доста чести.

Надеждата на Пулев, както и на щаба му в Германия била, че той ще успее да се оправи. От тогава натоварванията му са сведени до минимум, той не нанася удари на тренировка и спарингите му са временно преустановени. Предстоят допълнителни тестове за Кубрат Пулев, но травмата е специфична и е немислимо да се говори за какъвто и да е двубой на 28-и октомври.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички