Без прошка! Този път Уайт прати Поветкин в несвяст в 4-ия рунд


Без прошка! Този път Уайт прати Поветкин в несвяст в 4-ия рунд
Снимка: Guliver/GettyImages

18890 0

Година след сензационната победа на Александър Поветкин над Дилиън Уайт в нокаут, този път британецът не остави никакви съмнения в надмощието си, не позволи на руснака дори за секунда да вземе надмощие и го нокаутира в 4-ия рунд, за да си върне званието "междинен шампион" на  WBC - титлата, която му гарантира двубой за световната титла на федерацията, която в момента е притежание на Тайсън Фюри. 

До голяма степен случилото се преди година се повтори, след като британският бияч диктуваше темпото в мача и взе категорично първите 3 рунда. В същото време Поветкин дебнеше на контраатака, но движението му по ринга беше нарушено още в първия рунд след няколко тежки удара на Уайт. 

В 4-ия рунд Уайт направи това, което направи и в предишния двубой - излезе изцяло в атака и веднага нанесе поражения по лицето на Поветкин. За разлика оттогава обаче, той обърна сериозно внимание на защитата си, докато държеше на разстояние Саша, намери идеалния момент за атака. 

С десен прав той го прати във въжетата, а след това последва комбинация ляв-десен. Уайт нанесе и четвърти удар с лявата ръка и прати опонента си на ринга. Поветкин все пак се изправи, но не можеше да направи две крачки в една посока и съдията веднага прекрати срещата - Уайт спечели с технически нокаут. 

РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ 

РУНД №1 

Поветкин пропусна първата си атака, а веднага последва контраакция на Уайт, който притисна своя опонент и успя да нанесе няколко добри удара, с които разклати движението на руснака. Поветкин обаче успя да възстанови позицията си и не позволи да бъде повален. 

Минута преди края с десен прав Уайт взе предимство в рунда, а Поветкин опита контра, но Уайт успя да се наведе и да нанесе нов удар от защитна позиция - рунд за британеца. 

РУНД №2 

В началото и на този рунд Поветкин загуби равновесие за секунда, но бързо успя да избяга от ударите на Уайт. Британецът атакуваше тялото на своя опонент в опит отново да го разбалансира, но 1:42 преди края Поветкин нанесе първата си добра атака, но тя бе последвана от чудесен десен прав на Уайт. 

С дясно кроше Поветкин най-накрая нанесе точен удар в лицето на Уайт, който върна с прав в последната секунда - оспорван рунд с лек превес за Уайт. 

РУНД №3

2 минути преди края на рунда Уайт падна на ринга, но тов беше следствие на подхлъзване, докато се готвеше за удар. С десен прав на Уайт руснакът сериозно се разклати, а след това британецът вкара и ляво кроше - силна акция на претендента в мача. С няколко леви прави Уайт категорично взе рунда в своя полза. 

РУНД №4

Точно както в първия мач, Уайт влезе много силно в 4-ия рунд и направи страхотна атака срещу Поветкин, вкарвайки 2-3 отлични удара, но Саша съумя да остане на краката си. 

В същото време британецът отлично спазваше дистанция с лявата си ръка и Поветкин нямаше отговор на това действие. 25 секунди преди края Уайт нанесе своя удар - брутални прави удари, с които уцели 3-4 пъти Поветкин в главата и руснакът падна на земята. Той успя да се изправи, но нямаше представа къде се намира и реферът веднага прекрати битката! 

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ПОВЕТКИН СРЕЩУ УАЙТ - ЕТО КАК

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двамата вече се изправиха един срещу друг през миналото лято, когато руснакът успя да нокаутира своя съперник в истинско зрелище. Този път обаче Уайт е пределно мотивиран да вземе реванш, за което е влязъл и в отлична форма. "Очаквам 12-рундов режък мач. Ще го спра, има си начини, по които да стават нещата. Излизам като на война" - бяха част от думите на британеца.

А кантарът преди двубоя бе категорично в негова полза. Разликата между двамата се изразява в почти 10 килограма, като Дилиън Уайт режи 112,112 килограма, докато руснакът закова показателите на 103,532 килограма.

Зрелището ще бъде излъчено в България, но това ще се случи единствено на стрийминг платформата DAZN (линк за регистрация), която само преди няколко месеци ни удостои с възможността да наблюдаваме на живо и друго дългоочаквано зрелище, но с българска черта - Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички