Антъни Джошуа заговори за края на кариерата си, ето кога ще е той


Антъни Джошуа заговори за края на кариерата си, ето кога ще е той
Снимка: Getty Images/Guliver

2731 0

Британската звезда в бокса тежка категория Антъни Джошуа заяви, че вече мисли за края на кариерата си. Той дори си даде срок, в който ще приключи с професионалния бокс. 31-годишният британец не планира да се бие до 40-годишна възраст. Дебютът му в професионалния бокс се случи през 2013 година.

"Това не е началото на кариерата ми. Отивам към нейния край. Не съм човек, който живее в момента и смята, че всичко е точно сега. Винаги планирам напред, така че отивам към края на кариерата си", коментира звездата пред "Sky Sports News".

Той призна, че през следващите няколко години ще настоява за възможно най-големите битки. През декември 2020 г. срещу Кубрат Пулев той повиши рекорда си от победи до 24, 22 от тях с нокаут. Единствената му загуба остава тази срещу Анди Руис в САЩ.

"Остават 5 години и това в основата си е олимпийски цикъл. Имам олимпийски цикъл и малко повече, така че, когато видите, че идва следващата олимпиада, аз ще вървя към края на кариерата си", сподели Джошуа. А ето коя е евентуалната дата на мегабитката Джошуа - Фюри. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички