Антъни Джошуа с поглед на еволюцията в кариерата си, сравни свой треньор със сър Алекс Фъргюсън


Антъни Джошуа с поглед на еволюцията в кариерата си, сравни свой треньор със сър Алекс Фъргюсън
Снимка: Lap.bg/Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

1857 0

Световният шампион при най-тежките в бокса Антъни Джошуа направи любопитен преглед на еволюцията в своята кариера. Освен това, британецът сравни един от своите треньори с легендарния шотландски бивш мениджър на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън.

"Роб (Макракън) е старче-майстор - гледам на него като на сър Алекс Фъргюсън. Страхотен мениджър, страхотен треньор, страхотен опит. Аз и Шон Мърфи завладяхме първите нива на аматьорския бокс из Англия. Аз и Роб завладяхме международната сцена като аматьор. Тогава станах професионалист и с Роб завладяхме света.

Покрай двубоя с Владимир Кличко всеки казваше: "Това е определящ мач, ти падна, но се изправи и показа истински дух на войник". В моята глава си мислех, че това е съвсем ново ниво. Имаше много високо ниво на напрежение, с което се справях, продължих напред. Аз и Роб завладявахме света, само аз и той, но му казах, че имаме нужда от още един чифт очи. Свеждаше се до това да има повече избор и разнообразия, за да открия нови нива на величие" - споделя Джошуа.

Той визира Джон Клейтън и Анхел Фернандес, които бяха поканени лично от британеца, за да му помогнат да се съвземе след фиаското срещу Анди Руис и загубения мач. А работата им е очевидна. Ето и какво споделя 31-годишният боксьор: "Клейтън е по смесените бойни изкуства, той гледа от благоразумна гледна точка на нещата като начин на живот. Той върна нещата към "старата школа" - 70-те години и стилът на "Кронк", където пренасяш боя на ниво, където нокаутираш хората. Той казва: "Освободено и здраво". Няма напрежение. Изчистено съзнание. В "жегата" по време на битка - кой има по-освободен ум?".

"По време на тренировки гледам към себе си в огледалото и се връщам към основите - изчистено съзнание, изправен гръб, най-големият човек в стаята, увереност. Понякога влизам в друга роля, представям си, че съм коментатор и заставам пред огледалото" - разкрива Джошуа.

"Започва се обработка на величието. Надъхвам се сам с думи, определени убеждения" - завършва 31-годишният световен шампион при най-тежките в бокса. А защо Джошуа не предизвика Тайсън Фюри на бой веднага след победата срещу Кубрат Пулев?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички