Антъни Джошуа е суперфаворитът, но Нгану се готви да провали всичките му планове


Антъни Джошуа е суперфаворитът, но Нгану се готви да провали всичките му планове
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1888 0

Антъни Джошуа не се е отказал от идеята да стъпи отново на върха и да стане световен шампион за трети път. В този план има едно препятствие и неговото име е Франсис Нгану. Двамата се изправят един срещу друг на ринга в Рияд в петък вечер. 

AJ е в позиция да се изправи срещу Филип Хъргович за пояса на IBF, ако победителят от Тайсън Фюри срещу Александър Усик освободи титлата в полза на реванш, както се очаква. В момента Джошуа е класиран под номер 3 , докато място под номер 2 в момента е празно точно след Хъргович на номер 1.

Но загуба срещу Нгану, ще отложи тези нагласи. Камерунецът дебютира в тежка категория след страхотен сблъсък срещу Тайсън Фюри, където дори можеше да спечели, ако не бе спорното решение на съдиите.

Още: Джошуа да внимава: Бруталното кроше, с което Нгану преби Фюри и го остави на земята (ВИДЕО)

Джошуа е суперфаворитът в сблъсъка

Преди битката с Фюри малцина даваха на Нгану дори и най-малкия шанс, но той успя да изненада.  Камерунската суперзвезда изпусна Фюри в третия рунд и увеличаваше темпото през цялото време.

Няма никакво съмнение, че Джошуа е големият фаворит срещу Нгану. Той знае какво трябва да направи, за да победи, но остава да го покаже на ринга. Ще се възползва да държи късо и средно разстояние, с което да притеснява съперника си. Ако Джошуа успее да атакува пространството, докато Нгану не е добре, тогава той ще го помете. Няма съмнение, че и движението с крака на британеца ще е от голяма полза, но тъй като е много изморително, ще има моменти, в които ще трябва да свали от газта.

Как Нгану може да изненада Джошуа?

Още: Антъни Джошуа: Не искам синът ми да се боксира, винаги ще има мишена на гърба!

Пътят на Нгану към победата несъмнено е чрез нокаут, като ММА звездата едва ли ще приложи качествата, необходими, за да победи опитен професионалист като Джошуа в 12-рундов сблъсък.

Той ще иска да въвлече Джошуа в размяна на мощни удари, където да надделее.  Запасът от сили на Джошуа понякога е подозрителен, така че ранното изморяването му ще бъде умен ход, който би трябвало да донесе дивиденти за камерунеца.

Едно нещо, което наистина се открояваше в битката му срещу Фюри, беше как той в по-голямата си част следваше врага си около ринга, вместо да го отрязва. Разбира се, Нгану е прекарал цялата си кариера в битки на октагони, а не на боксови рингове. Той ще иска да поправи това срещу мощния британец, който е много пъргав в краката.

Къде да гледаме следващия двубой на Джошуа?

Още: БЕЗПЛАТЕН ПОДАРЪК: DAZN зарадва феновете покрай Джошуа - Нгану

Къде да гледаме Джошуа срещу Нгану?

А тази вечер предстои поредната тежка битка за Джошуа, която ще е срещу Франсис Нгану отново в Рияд. Галавечерта в Саудитска Арабия ще започне около 19:00 часа българско време. Големият сблъсък между Джошуа и Нгану се очаква да стартира след полунощ българско време.

Никоя българска телевизия няма права за сблъсъка и няма да може да излъчи дуела. Въпреки това феновете на бокса ще имат възможност да гледат срещата на Ей Джей по стрийминг платформата DAZN (линк към платформата). Събитието е предлагано под формата "pay-per-view", като пакетът е на цена 34.99 лева. С него ще можете да наблюдавате пряко всяка секунда от цялата галавечер. Голямото боксово събитие, както и зрелището Джошуа - Нгану, ще можете да следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Още: В колко часа започва боксовото зрелище Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану?

Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану по ТВ: Кога и къде да гледаме боксовото зрелище?

ВИДЕО: Кантарът преди сблъсъка показа, че Джошуа е с 9 кг по-лек от Нгану

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички