Антъни Джошуа: Не искам синът ми да се боксира, винаги ще има мишена на гърба!


Антъни Джошуа: Не искам синът ми да се боксира, винаги ще има мишена на гърба!
Снимка: Getty Images

1148 0

На Джоузеф Джошуа няма да му бъде позволено да наследи световната корона на баща си в тежка категория. Бившият двукратен световен шампион Антъни Джошуа не смята да позволи на сина си да го наследи в спорта.

През декември миналата години Ей Джей победи Ото Валин, а ден по-късно, на Коледа - сподели снимка, на която позират в басейн. През октомври момчето му ще навърши девет години и ще бъде достатъчно голямо, за да тренира в аматьорски фитнес зали - като любимото училище на Джошуа - "Finchley ABC". Година по-късно той може да прави спаринг и да влиза в състезания.

Джошуа не иска синът му да поеме по неговия път в бокса

Но 34-годишният Ей Джей, който навлезе в бока едва като навърши 18 години, няма да позволи на сина си да го последва.  "Никога не бих му позволил да се боксира. Не се интересувам от бокса му. Трябва да си толкова силен, трябва да си толкова силен психически, за да си боксьор. Не казвам, че той няма да бъде психически силен, но не бих искал да го подлагам на този психически натиск. Сигурен съм, че може да се бие, определено ще има гените да го направи. Но умствената страна, за която не се говори, не бих искал той да премине през това".

"Представете си, че "синът на Антъни Джошуа се боксира"... Веднага ще има мишена на гърба му. Бих ли искал да го подложа на такъв натиск? Вероятно не. Ще го посъветвам, че вероятно все пак би могъл да направи нещо съвсем различно и пак да се радва на живота. По време на активната кариера, когато всъщност се състезаваме, получаваме десет хубави странни дни, като този в плувния басейн. Но в ума ми винаги е следващата битка, която предстои".

Къде да гледаме следващия двубой на Джошуа?

Къде да гледаме Джошуа срещу Нгану?

А тази вечер предстои поредната тежка битка за Джошуа, която ще е срещу Франсис Нгану отново в Рияд. Галавечерта в Саудитска Арабия ще започне около 19:00 часа българско време. Големият сблъсък между Джошуа и Нгану се очаква да стартира след полунощ българско време.

Никоя българска телевизия няма права за сблъсъка и няма да може да излъчи дуела. Въпреки това феновете на бокса ще имат възможност да гледат срещата на Ей Джей по стрийминг платформата DAZN (линк към платформата). Събитието е предлагано под формата "pay-per-view", като пакетът е на цена 34.99 лева. С него ще можете да наблюдавате пряко всяка секунда от цялата галавечер. Голямото боксово събитие, както и зрелището Джошуа - Нгану, ще можете да следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички