ВИДЕО: Единственият от 40-те мача на Уайлдър, не завършил с нокаут

В ранната неделна сутрин един срещу друг ще се изправят британският боксьор Тайсън Фюри и американецът Дионтей Уайлдър. Фюри е претендент за титлата на Световния боксов съвет, която е притежание на съперника му от почти 4 години насам.

Въпреки че британецът също стана световен шампион в тежка категория на световния бокс, през 2015 година, побеждавайки не кой да е, а хегемонът в тежка категория Владимир Кличко, срещу себе си той има много сериозен съперник. 33-годишният Уайлдър има 40 победи в 40 мача като професионалист, като 39 от тях са постигнати с нокаут. Това е много впечатляващо.

УАЙЛДЪР: МНОГО БЯХ ЩАСТЛИВ, КОГАТО ФЮРИ СТАНА СВЕТОВЕН ШАМПИО

Уайлдър: Фюри не победи Кличко, той сам се би

Американският боксьор Дионтей Уайлдър отвърна на словесния "удар", който му нанесе неговият съперник в мегабитката тази нощ - Тайсън Фюри. Вчера ...

УАЙЛДЪР: МНОГО БЯХ ЩАСТЛИВ, КОГАТО ФЮРИ СТАНА СВЕТОВЕН ШАМПИОН

Интересно е коя от битките на американеца не е завършила с нокаут. Оказва се, че това е именно мачът за титлата на WBC - през януари 2015 година, срещу Бърмейн Стивърн. Нека си припомним какво се случи.

Мачът се провежда пред 8300 зрители в Лас Вегас и продължава всичките 12 рунда. Уайлдър печели по точки след единодушно съдийско решение. Това бе 33-ата победа на тъмнокожия боксьор, като тогава той става първият американец от 9 години насам, който триумфира с титлата след Шанън Бригс.

Тези дни Фюри се опита да омаловажи постиженията на своя съперник. Вижте какво каза приказливият британец тук

Още по темата

Please select answer!