ВИДЕО: 5 години от историческия мач на Кобрата с Кличко и приближаването до голямата мечта


ВИДЕО: 5 години от историческия мач на Кобрата с Кличко и приближаването до голямата мечта
Снимка: БГНЕС

9375 0

Точно преди 5 години за първи път български боксьор излезе на професионалния ринг в директна битка за титла в тежка категория - тази на Международната федерация по бокс (IBF). За съжаление обаче битката завърши зле за нас. Кубрат Пулев беше нокаутиран в петия рунд от тогавашния световен шампион Владимир Кличко.

В началото на двубоя Кубрат се поведе по емоцията, след като пръв нанесе успешен ляв прав, но свали гарда и Кличко го свали за секунди на два пъти в нокдаун. Пулев обаче показа, че има дебела глава и след първия нокдаун дори застана на един крак, като се изплези на украинеца. В третия рунд Кобрата пак седна на земята, по-скоро заради блъскане с ръце в гърдите от страна на Кличко, но съдията тръгна да брои, така че това официално също беше признато за нокдаун.

Постепенно битката започна да става тактическа, макар че Пулев рискуваше повече и в четвъртия рунд вече Кобрата зачерви здраво физиономията на Кличко – с четири удара, като украинецът чак към края на рунда успя да върне два от ударите. И когато изглеждаше, че българинът отново влиза в релси, в петия рунд дойде внезапният край. Минута преди финала на рунда, Кубрат успя да намери лицето на Кличко, но той издържа и отвърна с ляво кроше точно в дясната скула на Пулев, което буквално го приспа. Така, в 21-вия си мач на професионалния ринг, Пулев загуби за пръв път от противник, от който никой не може да се срамува, че губи.

Сега, българинът отново е очакване на двубой за световната титла, като по право трябва да се изправи срещу победителя от Анди Руис и Антъни Джошуа. Реваншът между двамата боксьори е на 7 декември и AJ ще опита да си върне поясите, които шокиращо загуби в началото на юни. Именно британецът бе този, който свали Кличко от кралския пост в тежката категория през 2017 година. След този двубой украинецът се оттегли от бокса. А видео от двубоя му с Кобрата може да си припомните във видеото по-долу. 

А какво заяви Кобрата тогава след загубата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички