Смяната на Пулев и още 4 фактора, които да следим по време на Джошуа - Такам?


Смяната на Пулев и още 4 фактора, които да следим по време на Джошуа - Такам?
Снимка: Gulliver/GettyImages

2408 0

В събота вечер на стадион "Принсипалити" в Кардиф ще се проведе първият двубой на Антъни Джошуа, след като нокаутира Владимир Кличко на "Уембли" в края на април. Британският боксьор ще защитава титлите си на IBF и WBA, като в Уелс ще гледаме Антъни Джошуа срещу Карлос Такам. Този двубой трябваше да е за Кубрат Пулев, но за съжаление българският боксьор получи травма в навечерието на събитието и се наложи да се откаже от шанса си да се бие за световната титла.

Именно с Пулев е свързана един от най-интересните фактори в двубоя тази вечер - как ще се представи Джошуа срещу съперник, за когото разбра едва преди 11 дни.

Влиза ли Джошуа в пика на своята кариера?

28-годишният хегемон в тежка категория на бокса има 19 мача и 19 нокаута на своята сметка. А тепърва ще влиза в пика на своята кариера. Досега той смазваше своите съперници, но срещу Кличко историята беше различна. Той показа много грешки, най-вече заради липсата на опит, но те не му попречиха да нокаутира Владимир в 11-ия рунд. Именно тази среща по всяка вероятност бележи старта на върховата форма на Джошуа. Той вече има необходимия опит и знае как да се измъква в тежки ситуации. Като се има предвид крехката му възраст от 28 години, той тепърва навлиза в най-силните си години, и то след като е натрупал нужния опит. Остава да видим как е развил стила си в събота вечер срещу Карлос Такам.

Що за опонент ще бъде Карлос Такам?

Надеждата на феновете, а и на всички, че Такам ще се бие без никакво напрежение и ще покаже най-доброто от себе си. Той стана опонент на Джошуа едва преди 11 дни, когато Кубрат Пулев се отказа поради контузия. По всяка вероятност Такам никога няма да има подобна възможност да се бие на толкова голяма сцена, така че трябва да покаже на какво е способен. Но дори да покаже най-доброто, Антъни Джошуа има много тежки и здрави удари. Може ли Такам да ги понесе?

Как ще подейства на Джошуа изненадващата смяна на Пулев с Такам?

Шампионът прекара последните 10 седмици, готвейки се за Пулев, но в крайна сметка ще се бие Такам - по-нисък боксьор с коренно различен стил на игра. Това би "разклатило" всеки боксьор, но ако Джошуа се е развил достатъчно, то той ще направи нужните промени в играта си и би трябвало да приключи бързо двубоя. Ако е подценил съперника обаче...

Как по-високото тегло на Джошуа ще се отрази на представянето му?

Колкото по-тежък е един боксьор, толкова по-голям е рискът това да се отрази на скоростта му, независимо от потенциалните подобрения в защита и в силата на ударите. Не е тайна, че една от най-силните страни на Джошуа са бързите му ръце, но предстои да видим до колко се е отразило върховото му тегло от над 115 килограма на скоростта, с която се боксира.

Колко фокусиран е шампионът?

Нито Такам, нито Пулев представляват заплахата, която беше Кличко, а самият боксьор вече мисли за следващите си мачове през 2018 година. Това може да е нож с две остриета, защото подценяване може да струва скъпо на Джошуа, а такова вече се забелязва. Преди да мисли за обединение на титлите, той трябва да се съсредоточи върху Такам. Дали е така - следете довечера НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички