От лагера на Кубрат Пулев: Мачът с Джошуа може да е в България


От лагера на Кубрат Пулев: Мачът с Джошуа може да е в България
Снимка: БГНЕС

4555 0

Макар и все още да няма официално потвърждение, че Кубрат Пулев ще бие с Антъни Джошуа, започват да излизат най-различни варианти за двубоя. Един от тях е, че мачът за световната тила на IBF може да бъде и в България.

Това обяви адвокатът на Кобрата Джон Уърт, пред TrafficNews.bg който е в Пловдив за боксовата гала в Колодрума тази вечер с участието на брата на Кубрат - Тервел Пулев. "Вярвам, че Джошуа ще се бие с Кубрат Пулев - това е моето разбиране на базата на това как се развиват нещата. Имам информация, че IBF и WBO вече са провели разговори и са се разбрали защитата на IBF да бъде на първо място. В рамките на 30 дни мачът трябва да бъде договорен, ако не - ще се премине към търг. В случай на търг не е невъзможно двубоят да се проведе на българска земя. Не е казано, че срещата на всяка цена трябва да бъде във Великобритания, поясни още Джон Уърт.

Още преди британският боксьор да си върне 4-те титли след победата си в 12 рунда срещу Анди Руис на 7 декември в Саудитска Арабия, IBF постанови задължителната защита да се проведе до 31 май 2020 година. Световната боксова организация /WBO/ обаче също настоява Джошуа да защитава тази титла срещу претендента Олександър Усик в рамките на 180 дни. Сред вариантите е Джошуа да оваканти едната титла. Ако реши да е тази на IBF, Кубрат ще се бие за овакантения пояс срещу следващия в ранглистата - поляка Адам Ковнацки. Другата възможност е двете федерации да се разберат коя защита да бъде първа. По-рано тази седмица самият Джошуа  се изказа ласкаво за Кобрата, като заяви, че аматьорският бокс е дал страхотна боксова основа на българина. Вижте думите му в този материал.

В събота вечер Тервел Пулев се изправя в най-важния си двубой в кариерата в професионалния бокс, като се изправя в спор за Интерконтиненталната титла на WBA. Ако нямате възможност да сте в зала "Колодрума" или да гледате по телевизията, то може да следите Тервел Пулев - Дешон Уебстър НА ЖИВО в SportLive.bg.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички