Официално: Кубрат Пулев срещу Дилиън Уайт за претендент на Джошуа


Официално: Кубрат Пулев срещу Дилиън Уайт за претендент на Джошуа
Снимка: Оф. сайт на Кубрат Пулев

12946 0

Голяма новина в света на боксa, касаеща особено българските фенове. Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще се боксира срещу Дилиън Уайт. Това съобщи Еди Хърн, промоутърът на световния шампион Антъни Джошуа.

"Получих писмо от IBF, откъдето нареждат победителят от Уайт и Пулев да стане задължителен претендент. Интерeсни времена за дивизията", написа той в Twitter.

Международната боксова федерация IBF бе насрочила за 10 април промоутърски търг за мач между претендентите Пулев и Доминик Бризийл. Целта е двамата да се изправят на ринга в мач, който да определи задължителния претендент за IBF титлата на Джошуа. Самият Кубрат също потвърди, че вече се водят преговори за двубой между двамата. Според Talksport спряганият за съперник на Кобрата - Доминик Бризийл се е оттеглил и това е довело до замяната му с Уайт. Припомняме, че през октомври Кубрат трябваше да се бие с Джошуа, но контузия го спря две седмици преди насрочения бой.

Джошуа пък победи само преди няколко дни Джоузеф Паркър и вече притежава титлите на WBA, IBF и WBO. Британецът вече е на път да осъществи голямата си мечта и да стане "абсолютен световен шампион", но за тази цел ще трябва да победи и Дионтей Уайлдър, който държи титлата на WBC. Именно това бе двубоят, който Джошуа пожела след победата си, но изглежда, че той и всички в света на бокса ще трябва да почакат за нея. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички