Обратно броене: Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа след 9 месеца


Обратно броене: Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа след 9 месеца
Снимка: Guliver/GettyImages

5428 0

Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа след 9 месеца. Това е прогнозата на Еди Хърн за това кога британецът ще трябва отново да защитава световната титла на IBF срещу задължителен претендент, определен от Международната боксова федерация.

Промоутърът на британския боксьор коментира ситуацията пред Sky Sports, като обяви, че планът е Джошуа да има 3 мача през 2018 година, а по всяка вероятност един от тях ще е обединителен срещу американския хегемон Дионтей Уайлдър.

"Пулев ще бъде върнат в ранглистата на IBF, а по всяка вероятност от федерацията ще определят елиминаторен мач между него и друг боксьор, който да определи задължителния претендент за световната титла", коментира Хърн, но думите му са в разрез с това, което от IBF коментираха за Sportlive.bg.

"Мисля, че от федерацията ще потърсят нова задължителна защита скоро след мача между Ей Джей и Такъм. Ще има 9 месечен цикъл, в който ще бъде насрочена нова среща", коментира Хърн. Това дава достатъчно време на Джошуа да се бие срещу Уайлдър (шампион на WBC) или Джоузеф Паркър (шампион на WBO) за обединителен мач, но по-скоро британецът ще направи доброволна защита.

Потенциално през 2018 години шампионът на WBA и IBF ще се изправи срещу избран от него противник (възможно е това да е Дилън Уайт), след това срещу Кубрат Пулев (задължителна защита на IBF около април-май), а за финал на годината можем да очакваме мач за обединение на титлите - срещу Уайлдър или Паркър. Дори в този очакван сценарий има едно "но", което представлява задължителната защита на колана на WBA.

Джошуа трябваше да се изправи срещу Луис Ортиз след Кубрат Пулев, но претендентът на WBA беше хванат с допинг и няма право да се състезава до обявяването на официалното наказание. Все още не е ясно как и кога от асоциацията ще определят нов задължителен претендент, което поставя всякакви предварително планирани двубои под въпрос.

Все пак, ако Кубрат Пулев не излезе срещу Антъни Джошуа в средата на 2018, то със сигурност ще получи своя шанс в  началото на 2019 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички