Антъни Джошуа не искал Такам за съперник, а...


Антъни Джошуа не искал Такам за съперник, а...
Снимка: Getty Images/Guliver

2628 0

Най-добрият боксьор в тежка категория Антъни Джошуа не е искал да се изправя срещу Карлос Такам в защитата на титлата си от IBF. Британският феномен е предпочитал да се бие отново срещу Дилън Уайт - съперник, срещу когото Джошуа изигра един от най-слните си мачове.

"Уайт беше първият боксьор, с когото пожелах да се бия в Кардиф. Защото двамата съперници, които ме накараха да дам най-доброто от себе си, бяха Дилиън Уайт и Владимир Кличко. С Кличко настоявах за реванш, заради мащаба на битката и защото двубоят беше страхотен. И с Дилиан, по същата причина – вдигна се шум, всички спечелиха, всички изкараха добре.

Ако погледна назад и избера някоя незабравима вечер, едната ще бъде с Дилиън, а другата с Кличко.След края на кариерата ми би трябвало да имам 4 или 5 незабравими вечери и аз вече отметнах 2…”, коментира Джошуа, цитиран от "Boxingscene".

Такъв мач действително е бил възможен, но е трябвало да се откажат Карлос Такам (следващият съперник на Джошуа) и Кристиан Хамер (следващият в класацията на IBF).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички