Наистина ли реферът на Джошуа - Такам е толкова грешен? (ВИДЕО)


Наистина ли реферът на Джошуа - Такам е толкова грешен? (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4473 0

Една от най-разгорещените теми за дебат след страхотния двубой Антъни Джошуа - Карлос Такам е намесата на главния рефер Фил Едуардс, който прекрати срещата в 10-ия рунд и присъди технически нокаут в полза на световния шампион. Причината за това беше поредната канонада на Джошуа в лицето на камерунеца, който имаше две аркади и подута скула под лявото око. Това принуди съдията да прекати мача и да си навлече гнева на фенове, специалисти и дори двамата боксьори.

Логично беше Карлос Такам да продължи в мача, тъй като беше изпаднал само веднъж в нокдаун, и то рано-рано в мача. Джошуа от своя страна желаеше да просне своя съперник в несвяст, а това по всяка вероятност щеше да стане или в края на 10-ия, или най-късно в 11-ия рунд. Ясно е, че двамата боксьори искат да се бият, а феновете искат да гледат зрелище, но в крайна сметка Фил Едуардс постъпи така, както би трябвало да направи един добър съдия.

Карлос Такам беше буквално прегазен от Джошуа, особено в късните рундове. Той успяваше да пласира удари на отчаяние, но Антъни имаше 3 пъти повече нанесени точни удари, а преди това беше взел 9 от 9 рунда (макар че един от съдиите е присъдил един от рундовете в полза на Такам). В същото време камерунецът имаше много наранявания, а аркадата на дясното му око не му позволяваше да вижда, а кръвта беше буквално по ръкавиците, ринга и дори първите редове сред зрителите на стадион "Принсипалити".

В момента, в който беше спрян мача, Джошуа беше нанесъл 3-4 добри поредни удара, при което съдията се вряза между двамата и прекъсна двубоя. И това беше логично, макар и да не е никак атрактивно - Карлос Такам вече беше загубил двубоя, нямаше никакъв шанс да стигне до нокаут срещу шампиона, след като едва се крепеше на краката си, а продължаването на двубоя единствено можеше да прати Такам в болница. Изходът от битката беше ясен още към 5-6 рунд, а Едуардс се презастрахова и присъди победата малко по-рано от момента, в който щеше да дойде с категоричен удар в главата на Такам.

Със сигурност, далеч по-зрелищно щеше да е десетките хиляди на стадиона и милионите пред малките екрани да видят брутален нокаут в полза на Джошуа. Но истината е, че нито той имаше нужда от него, нито Такам имаше нужда да го понесе, за да е ясно кой трябва да спечели срещата.

Да, Карлос се оказа много корав и определено носи на бой, а освен това показа, че може да удря и тежко. Но срещу Джошуа ударите му нямаше какво да направят, а накрая само можеше да пострадат. Реферът със сигурно го е разбрал, а феновете в последствие ще разберат, че липсата на жесток нокаут не разваля впечатленията от отличния боксов двубой, който наблюдавахме в Кардиф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички