Скандално решение на съдията - присъди нокаут на Джошуа, въпреки че Такам дори не падна!(ВИДЕО)


Скандално решение на съдията - присъди нокаут на Джошуа, въпреки че Такам дори не падна!(ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/Getty Images

57525 0

Световният шампион в тежка категория на IBF и WBA Антъни Джошуа направи 4-а защита на своите пояси, след като в рунд №10 му беше присъдена победа с технически нокаут срещу претендента Карлос Такам. Но съдията Фил Едуардс направи скандално решение и, въпреки че камерунецът дори не беше паднал в нокдаун, реферът прекрати мача и с техническо нокаут Джошуа защити титлата си.

Двубоят се превърна в невероятно зрелище, въпреки че очакванията бяха за бърз нокаут от страна на Джошуа. Такам се представи повече от достойно и, въпреки че не спечели нито един рунд, изпадна само веднъж в нокдаун, и то за една секунда.

Скандалното решение на съдията дойде при една от поредните серии на Джошуа в главата на Такам. Въпреки че имаше две аркади, претендентът на IBF не изпадна нито веднъж нокдаун, а последните удари на шампиона дори не намериха целта. Въпреки това реферът прецени, че Такам не може да продължи и прекрати двубоя, отсъждайки технически нокаут в полза на непобедения боксьор.

Това беше юбилейна 20-а победа от 20 мача за Антъни Джошуа, като всички от тях са с нокаут. Двубоят с Такам обаче категорично беше най-разочароващият за шампиона, който след мача недоумяваше как Едуардс е спрял мача. Подобно мнение изрази и неговият съперник.

 

Антъни Джошуа - Карлос Такам по рундове

Пръв на ринга се появи Карлос Такам, а веднага след него към входа на стадиона се появи Антъни Джошуа, а стадионът буквално "светна", след като над 75 хиляди души извадиха телефоните, за да заснемат излизането на световния шампион. Британският боксьор също играше по-предпазливо, спазвайки стратегията си преди мача - да усети ринга и да добие представа как се движи с добавената мускулна маса по тялото си.

РУНД №1

Двамата откриха с 10 секунди от дистанция, като пръв Джошуа опита удар, но не сполучи. Такам държеше дистанция, противно на очакванията, че ще излезе офанзивно. Първият удар попадна в лицето на Такам - десен прав от Джошуа при изтичането на първата минута.

РУНД №2

Двамата сблъскаха главите си в началото на втория рунд, което отвори лека аркада на лицето на Антъни Джошуа, а освен това с чело Такам успя да удари много здраво британеца в носа - проблеми за шампиона. Това доведе до по-агресивно поведение от Такам, който натисна, но Джошуа веднага го контрира с мощни удари, а с ъперкът разклати сериозно камерунеца - кървав нос за Такам. С дясно кроше Джошуа отново нанесе тежък удар на Такам, който все по-бавно се отдръпваше от съперника си. Претендентът на IBF успя да "избяга" и в последните 40 секунди Джошуа не успя да направи нова атака.

РУНД №3

След като удари с глава, Такам се опита да атакува на старта на 3-ата част, но Джошуа веднага влезе в по-активна роля и пресира съперника във въжетата. Минута преди края на рунда Такам вкара много здраво кроше в главата на Джошуа и взе предимство. До края Антъни се върна в рунда и успя да вкара няколко удара, с които взе и тази част.

РУНД №4

Джошуа излезе в 4-ата част твърдо решен да е по-агресивен, след като вече доби усещане за съперника. Вкара няколко много точни удари, но с ескиваж камерунецът успя отново да избяга и да търси моменти, в които да контраатакува. Минута преди края на рунда Такам получи аркада под дясното си око и Джошуа се опита да влезе с всичка сила в оставащите 40 секунди. 20 секунди преди края Такам беше пратен в нокдаун, а рундът приключи с дясно кроше от страна на Джошуа.

РУНД №5

Джошуа се възползва от предимството си и веднага нанесе няколко удара, което доведе до таймаут - мачът обаче не беше прекратен, а Такам се опита да търси "клинч". Джошуа даде всичко от себе си минута преди края, но Такам като по чудо съумя да избяга от ударите на съперника си, а в края на рунда камерунецът успя да стигне до десен прав право в лицето на Джошуа.

РУНД №6

Медицинският щаб на Такам успя да спре обилното кървене и боксьорът се върна към боя от дистанция. От ударите на Джошуа ясно си личеше, че се е подготвял за по-висок боксьор, но Антъни успя да удари Такам и от лявата страна, като буквално цялото лице на камерунеца се поду. Въпреки това Такам съумя да вкара ляв прав и десен ъперкът в главата на Джошуа, с което успя да се защити достатъчно в рунда - мачът продължава.

РУНД №7

Такам успя да вкара няколко добри удари в главата на Джошуа, с което камерунецът продължи да отбива атаките на своя съперник. Тройна комбинация в главата на Джошуа накара Антъни да покаже завидно самочувствие, като той свали ръкавиците си и предизвика съперника да го атакува. Безспорно обаче рундът влезе в графата на Такам, въпреки че в края Джошуа успя да вкара добра серия от прав, последван от ъперкът.

РУНД №8

Втора аркада се отвори над окото на Такам, което направи боя още по-тежък за претендента. Въпреки това той измори достатъчно Джошуа, който беше по-пасивен в 8-ия рунд. Джошуа отново успя да вкара много тежки удари, но Такам отново не падна в нокдаун.

РУНД №9

Джошуа се поизмори видимо, като спазваше дистанция и се опитваше да удря съперника отдалеч. Минута и 15 секунди преди края обаче Такам вкара две десни крошета усещайки, че шампионът е изморен. В края на рунда Джошуа буквално прегази съперника, който след ляв прав дори се прекръсти с ръкавицата, след като беше ударен много тежко в областта на аркадите.

РУНД №10

В 10-ия рунд съдията се намеси - Антъни Джошуа вкара куп удари срещу Такам, но Едуардс спря битката, въпреки че Карлос дори не изпадна в ситуация нокдаун - скандално решение на съдията, посрещнато с мощни освирквания - технически нокаут и юбилейна 20-а победа с 20-и нокаут за Джошуа.

Мачът може да гледате ТУК! Още един линк - тук!

 

Треньорът на Антъни Джошуа - Роб Маккракън коментира контузията на Кубрат Пулев и определено не беше доволен. Какво каза - четете в материала на Sportlive.bg

Антъни Джошуа приветства зрителите на "Принсипалити", като малко преди 21:45 часа българско време той вече беше в своята съблекалня:

Ето как изглежда стадион "Принсипалити":

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както вече споменахме, Антъни Джошуа ще се бие за пръв път от нокаута срещу Владимир Кличко - мач, който го превърна в най-добрия боксьор на планетата. Британецът има 19 мача на професионалния ринг, като е спечелил и 19-те с нокаут - постижение, което е повече от феноменално за 28-годишен боксьор, който едва навлиза в пика на своята кариера.

Двубоят срещу Карлос Такам обаче е съвсем ново предизвикателство за британеца, и причината е Кубрат Пулев. След като българинът се отказа, Антъни имаше едва 11 дни за подготовка срещу боксьор, който е коренно различен профил от този на Кобрата. Такам е по-нисък и по-бърз, като постоянно атакува и нанася удари в тила на съперника. Пулев е по-бавен, по-висок, с по-разнообразен репертуар и по-обран в атаките си.

Самият Такам за пръв път ще се изправи в толкова голям двубой и с оглед на липсата на очаквания към него, може да се очаква, че ще се раздаде максимално в най-касовия мач в своята кариера.

Sportlive.bg ще ви държи информирани през целия ден за случващото се в Уелс и най-вече за битката между Антъни Джошуа - Карлос Такам! Очаквайте още куп подробности преди старта на двубоя!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички