Къде и кога се очаква да бъде двубоят Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа?


Къде и кога се очаква да бъде двубоят Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа?
Снимка: Getty Images/Gulliver

4283 0

Все по-сигурен изглежда дувбоят Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа, след като промоутърът на британския боксьор Еди Хърн обяви, че може да бъде считан за почти сигурен сблъсъкът между Олександър Усик и Дерек Чисора. Двамта се очаква скоро да потвърдят срещата си за 28-и март, а това оставя само един вариант пред Ей Джей за следващ опонент - Кобрата в спор за световната титла на IBF в тежка категория на професионалния бокс

Шампионът коментира темата със следващия си двубой и дори разкри своите предпочитания за това къде да се проведе срещата. Както е известно, от лагера на Пулев предпочитат това да се случи в Истанбул, но към настоящия момент това е много малко вероятно да се случи. 

"Къде искам да е мачът? В Саудитска Арабия", каза Антъни Джошуа, но не успя да сдържи смеха си. Самият той неведнъж сподели, че ще настоява следващата му битка да е в Обединеното кралство, защото последните му два боя бяха в САЩ и Саудитска Арабия. 

"На стадиона на Тотнъм е моето предпочитание. Мога и на "Емиратс". Ако трябва да съм честен, няма значение - стадионът на Тотнъм, "Уембли", дори зала "O2". Няма значение - не се бия само на стадиони, но мога да се бия и салон. Бия се заради любовта към спорта", допълни Ей Джей и сподели кога се очаква да се проведе сблъсъкът. 

"За предпочитане в края на май. По принцип, мога да се изправя на ринга и след два месеца (бел.ред. - през март), но не знам дали Пулев ще е готов за тогава - това ще му даде повече време да се подготви", каза Джошуа пред IFL TV. 

След като седмици наред имаше доста неточни информации за сблъсъка за титлата между двамата, вече изглежда почти сигурно, че до края на месеца двете страни ще се разберат и ще обявят официално двубоя между шампиона и претендента. Едно обаче е ясно, за да изпълнят мечтите си, Пулев и Джошуа трябва да се изправят един срещу друг (защо - четете в този материал на SportLive.bg)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички