Как се стигна до скоростното възстановяване на Кобрата?


Как се стигна до скоростното възстановяване на Кобрата?
Снимка: БГНЕС

2031 0

Д-р Иван Пидакев обясни подробно как тече възстановяването на Кубрат Пулев и защо процесът отнема по-малко от очакваното време от 3 до 4 месеца.

"Първоначално под ехографски контрол са разбили хематома, който беше около 20 милилитра преди месец. Следващите сеанси: галваничен ток, който е стимулирал репарацията на тъканите, доближаването на краищата на разкъсаната мускулна тъкан. И още нещо, което са извършили, тромбоцитно обогатена плазма, която след центрофугиране и обработка се вкарва в тъканите”, обяснява д-р Иван Пидакев пред "Нова телевизия".

"Много се скъсяват сроковете на лечение, получава се зарастване на тъканите без цикатризационна тъкан, т.е. има я в по-малка степен. Заместването на разкъсана тъкан става със собствена мускулна тъкан, с малък процент на съединителна и фиброзна. Докато иначе това не може да се случи. Самото резорбиране на хематома, ако не се направи, отнема 2-3 месеца повече терапията", пояснява той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички