Хърн: Мач между Джошуа и Уайлдър на "Уембли" през април остава на дневен ред


Хърн: Мач между Джошуа и Уайлдър на "Уембли"  през април остава на дневен ред
Снимка: Getty Images/Guliver

2335 0

Световният шампион в тежка категория на WBO, WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа все още иска двубой за абсолютната световна титла с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър. Това заяви промоутърът на британеца Еди Хърн. Решимостта на Джошуа да се срещне с американеца за обединяването на поясите в тежка категория остава налице, въпреки че Уайлдър получи одобрението на Световния боксов съвет за реванш срещу Тайсън Фюри, след като сблъсъкът между двамата завърши при равенство в Лос Анджелис.

"Въпреки нареждането от страна на WBC за реванш между Уайлдър и Фюри, мач между Джошуа и Уайлдър на "Уембли" на 13 април остава на дневен ред. Мисля, че това, което казва Уайлдър и Фюри е, че одобряват евентуален реванш помежду им, а не че той ще се състои на 100%. Доминик Бризийл е следващият задължителен претендент за пояса в тежка категория на WBC.

За момента нито Уайлдър, нито Фюри са поръчали реванш. Не мисля, че това променя нещо. Ако Уайлдър иска да се бие с Фюри, ще се бие с Фюри", заяви Хърн за Sky Sports.

"Ако иска да се бие за абсолютната световна титла в тежка категория с Джошуа, ще се бие с него. Не знам колко важно е едно такова обединяване на поясите за него. За нас с Джошуа това е много важно, но реванш с Фюри е огромен мач". Джошуа вече неведнъж заяви, че иска да се бие с Уайлдър и да обедини поясите в тежка категория, но ако не се стигне до мач срещу американския шампион, потенциален негов съперник би бил победителя от Дилиън Уайт и Дерек Чисора, които на свой ред ще изиграят реванш помежду си на 22 декември. 

А голямата изненада в българския бокс от последните часове е подписът на Кубрат Пулев с нов мениджър - повече подробности четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички