Еди Хърн обяви защо Джошуа-Фюри няма да се проведе в Англия, а в друга страна


Еди Хърн обяви защо Джошуа-Фюри няма да се проведе в Англия, а в друга страна
Снимка: Getty Images/Guliver

1342 0

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, обясни защо двубой между шампиона в тежка категория и бившият такъв Тайсън Фюри може да се проведе в Саудитска Арабия, а не в родината на двамата Англия. Фюри може да се превърне в кандидат за битка за Джошуа, ако на 22 февруари победи в реванша Дионтей Уайлдър.

"Нашето правителство не инвестира в организиране на големи събития във Великобритания, защото просто нямат такава нужда. Тук всеки уикенд се провежда футболен мач от Висшата лига, на който се продават между 50 и 80 хиляди билета. Но в други държави, като Нигерия, Конго, Китай, Саудитска Арабия, Катар и Абу Даби, правителства и министерства на туризма разполагат с огромни бюджети, които искат да изразходват за привличане на важни събития", разясни Хърн.

"Някой ми писа снощи:"Как, по дяволите, Саудитска Арабия, Еди? Кой го е грижи за парите? Не бъди толкова алчен, просто се уреди боя в Англия“. Но мислите ли, че ще отида при момчетата и ще кажа: „Момчета, можете да спечелите по 150 милиона долара за битка в Саудитска Арабия или по 40 милиона за битка във Великобритания“? Не се прави така, мислете малко. Е, ако разликата беше 10 милиона… Но сега не е така", допълни още промоутърът.

А как Кубрат Пулев коментира обвиненията на Хърн, че българинът е прекалено алчен - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички