Стряскащи разкрития за състоянието на Антъни Джошуа преди загубата му от Анди Руис


Стряскащи разкрития за състоянието на Антъни Джошуа преди загубата му от Анди Руис
Снимка: Guliver/GettyImages

10447 0

Антъни Джошуа направи доста сензационно разкритие, като призна, че е имал здравословни проблеми преди първия двубой с Анди Руис, който загуби на 1 юни. Освен това призна, че през същия месец е претърпял и операция, но не даде повече подробности.

"Имах някакъв проблем със здравето си, който преживявах дълго време. Не знаех какво не е наред с мен. Чувствах се толкова изморен и изтощен и не знаех дори как трябва да стигна до тренировките. В съблекалнята преди двубоя взех кофа с лед и си потопих главата в нея, мислейки си:"Защо се чувствам толкова уморен?", разкри Джошуа пред Radio 5 Live на BBC. 

"Отговорностите да си световен шампион са трудни. Всичко това, чувстваш се толкова уморен, справяш се със задължения. Сега имам енергия, не съм пропуснал тренировка", допълни още той и разкри, че дори е претърпял операция, но не сподели каква конкретно.

"След моите прегледи се показа, че има проблеми и от какво са. Дори по време на този лагер имах операция през юни, но започвайки тренировки след това, вече нямах този проблем".

Това е първият случай, в който Антъни Джошуа разказва за случилото се през юни и истината зад здравословното си състояние. До този момент той отдаваше пълна заслуга на Анди Руис за успеха му в "Медисън Скуеър Гардън" и, въпреки че още тогава се появиха информации, че не всичко около британеца е наред, той категорично отричаше, че има здравословни проблеми. 

В събота обаче нямаше и следа от нередностите относно здравето на Ей Джей и Джошуа спечели реванша си и върна титлите си.  По време на двубоя Ей Джей отправи 112 удара повече от своя опонент (373 срещу 261), от които 107 бяха точни попадения (17 в областта на тялото). От своя страна, мексиканецът успя да нанесе едва 60 точни удара, но цели 22 бяха в областта на тялото. Следователно той загуби и битката при процентите, след като нанесе 23% точни удари срещу 28.7% в полза на новия шампион. Ето и пълната статистика от двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички