Доминиращите цифри, доказващи тоталните превъзходство и контрол на Джошуа над Руис


Доминиращите цифри, доказващи тоталните превъзходство и контрол на Джошуа над Руис
Снимка: Getty Images/Gulliver

4487 0

Понякога статистиката от един двубой не може да представи картината, на която феновете са станали свидетели, но точно такъв е случаят в срещата между Антъни Джошуа и Анди Руис, която беше категорично спечелена от британския боксьор. Благодарение на успеха, той си върна изгубените преди повече от половин година шампионски пояси на IBF, WBA и WBO, а доминацията му беше пълна почти през целия дуел в Саудитска Арабия. 

Ей Джей отправи 112 удара повече от своя опонент (373 срещу 261), от които 107 бяха точни попадения (17 в областта на тялото). От своя страна, мексиканецът успя да нанесе едва 60 точни удара, но цели 22 бяха в областта на тялото. Следователно той загуби и битката при процентите, след като нанесе 23% точни удари срещу 28.7% в полза на новия шампион. 

Най-голямата доминация на Джошуа обаче пролича в ръководенето на двубоя. Според анализа на "CompuTrack", 93% от срещата се е провела в бой от дистанция, каквато беше и целта на Ей Джей, за да не се стигна до постоянна размяна на удари, която доведе и до загубата му в първия двубой в Ню Йорк по-рано тази година. За целта Ей Джей заложи на контролиращи прави удари с водещата ръка, с което парираше почти всеки опит на Руис да се доближи до него. Нещо повече - 65 от 107-те точни попадения на Джошуа са нанесени с лявата ръка. 

Според същата статистика, единствено в рунд №8 мексиканецът е имал сериозно преимущество, което не е изненадващо. В тази част той успя да разконцентрира Джошуа с мръснишки номера и непозволени удари, а Джошуа наруши тактическия си план и влезе в близка размяна на удари, която загуби. В този рунд Руис нанесе 12 точни попадения срещу 6 за Джошуа. В останалите рундове обаче разликата беше категорично в полза на новия шампион. 

В това се криеше и стратегията на Ей Джей, за когото най-важна беше победата и самият Джошуа имаше какво да отговори на критиците за скучния успех (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички