Антъни Джошуа: Не искам да бъда легенда!


Антъни Джошуа: Не искам да бъда легенда!
Снимка: Getty Images/Guliver

1643 0

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа си осигури място в спортната история с победата си над машината Владимир Кличко тази година. Но 27-годишният британец изуми, като заяви, че не иска да бъде легенда, а да е по-близо до хората.

Джошуа се изправя срещу най-добрия български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев в защита на титлите си. Мачът ще бъде на 28 октомври на стадион "Принсипалити" в Кардиф.

"Не искам да бъда легенда. Няма начин. Когато сте легенда, понякога трябва да се откачите от реалността. И аз не искам да правя това. Искам да бъда с хората", заяви Джошуа пред "Daily star".

"Искам хората да се чувстват така, че да мислят "Мога да постигна, защото той е все още местно хлапе, той е още нормално момче". Не да мислят: "Той се справя много добре, но не мисля, че аз мога да го постигна", обяви боксьорът.

Джошуа от години е тренирал да бъде шампион, но е решен да не го взема твърде насериозно.

"Боксът е достатъчно труден. И ако не можете да му се радвате, тогава можете да се откажете. Тази позиция, в която се намирам, не продължава вечно. Така че, докато пътувате, се наслаждавайте", съветва той.

Съперникът на Кобрата говори и за победата си над Владимир Кличко, която впоследствие сложи край на кариерата на украинеца.

"Владимир бе неудържим от 10 години. Мисля, че когато печелиш толкова дълго, с това идва и известно удовлетворение. Гледайки назад, мисля, че уважението, което имах към Кличко пред ринга, го прехвърлих и на ринга. Трябваше да се отърва от това и просто да го превърна в кучешки бой", заключава звездата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички