7 факта, които почти никой не знае за Антъни Джошуа


7 факта, които почти никой не знае за Антъни Джошуа
Снимка: Getty Images

4593 0

Седем малко известни факта за един от най-силните боксьори в последните години - Антъни Джошуа разкриха от авторитетния боксов сайт World Boxing News. Джошуа е един от най-известните боксьори в Обединеното кралство. Той държеше четири от големите световни титли в тежка категория, предлагани два пъти. А ето и някои истини за британеца, които никой не знае:

1. Има нигерийски корени

Антъни е роден във Великобритания и това не може да се отрече. Той е 100% гражданин на Обединеното кралство и представлява Великобритания по света с бокса си. Но много малко знаят за неговия нигерийски произход и фактът, че и двамата му родители са от африканската държава. Джошуа дори прекарва известно време в Нигерия, като дете. Той има татуировка на дясната си ръка, представяща географския контур на Африка.

2. Влиза късно в бокса

Повечето спортисти, особено боксьорите, започват пътя си от ранна възраст. Детството е критичен момент за формирането на бъдещ шампион. Джошуа обаче започва да се занимава с бокс едва когато навършва 18 години. Друг интересен факт за неговия път е, че той отхвърли оферта от 50 000 паунда, за да стане професионалист две години по-късно. Той мотивира избора си с това, че парите не го интересуват. Той е изцяло за медалите.

3. Притежава орден на Британската империя

Още през 2013 г. бяха признати заслугите му за вече страхотната боксова кариера. Антъни Джошуа получи орден на Британската империя за начина, по който представя страната си в състезания. Той получи заслужено признание за всичките си постижения в спорта.

4. Притежава уникален рекорд точно като Джо Фрейзър

Джошуа е единственият боксьор, който споделя рекорд с легендарния Джо Фрейзър. Антъни и Джо стават световни шампиони в тежка категория, като същевременно са действащи олимпийски шампиони в тежка категория по това време. Исторически подвиг дори за успешен боец ​​като Антъни Джошуа. Главно поради това, че Джо Фрейзър е един от неговите идоли, когато започва да се занимава с бокс.

5. Бивше лошо момче

През 2009 г. полицията оставя Антъни Джошуа в затвора Рединг за сбиване на улицата. Въпреки че обстоятелствата на тези събития не са точни, Джошуа носи електронно устройство на глезена си, когато е освободен от затвора. И само две години по-късно той беше спрян, само за да може полицията да намери канабис в колата му. За това той е осъден на 12 месеца условна присъда и 100 часа обществено полезен труд.

6. Специалист по нокаути

В първите си седемнадесет професионални двубоя Джошуа никога не се нуждае от повече от седем рунда, за да довърши опонента си. В първите си деветнадесет професионални битки той отбелязва нокаути или технически нокаути. Британецът е един от най-ефективните световни шампиони в тежка категория и нокаут артисти на съвремието, втори след Дионтей Уайлдър.

7. Баща

Антъни има син - Джоузеф, който се ражда през октомври 2016 година. Боксьорът не споделя снимки с него в социалните мрежи, но според близки до него, той е отдаден баща. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички