"Залепи го на таблото": Първи чадър за Александър Везенков в НБА - секунди по-късно и тройка за Кингс (ВИДЕО)


"Залепи го на таблото": Първи чадър за Александър Везенков в НБА - секунди по-късно и тройка за Кингс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6144 0

Вторият български баскетболист, който играе в Националната баскетболна асоциация (НБА) - Александър Везенков, вече показва какво може. Той изигра най-добрия си мач за Сакраменто Кингс в официалните сблъсъци от "лигата на извънземните".

В драма след продължения и победа срещу Лос Анджелис Лейкърс (132:127) бившият баскетболист на Олимпиакос записа както първата си асистенция, така и първия си чадър. А знаем колко се ценят чадърите в този спорт.

"Щастливецът", който бе блокиран от 206-сантиметровия български състезател, бе Рей Хачимура. Той се опита да се надиграва един срещу един, проби, завъртя се, направи лъжливо движение за стрелба, след което прати топката нагоре.

Везенков обаче дебнеше отзад и прати топката в таблото. Веднага след това овладя, напредна с нея и подаде към съотборник. Атаката се разви по най-добрия възможен начин, след като завърши с тройка за неговия тим.

Можете да го видите чрез кадрите по-долу в материала. Освен това вижте всичко за най-силния мач на Александър Везенков в НБА: Супердрамата с продължения срещу Леброн Джеймс и компания (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички