53 докосвания, 28 минути, 18 точки: Впечатляващите цифри, които доказват колко ефективен е Везенков в НБА


53 докосвания, 28 минути, 18 точки: Впечатляващите цифри, които доказват колко ефективен е Везенков в НБА
Снимка: GettyImages

21055 0

Българската гордост в НБА - Александър Везенков, се наслаждава на добър старт с екипа на Сакраметно Кингс. Родният състезател има общо 18 реализирани точки отвъд Океана, след 2 мача, като всичките от тях са отбелязани при наличието на един безкрайно интересен факт за играта на Саша. 

Какво прави тези 18 точки специални?

След справка в сайта на НБА става ясно, че Везенков е държал топката в ръцете си в продължение на само 1 минута. Освен това, той е реализирал само един-единствен дрибъл (буквално: едно "тупкане" на топката в паркета) за 28 минути общо в игра.

Нещо повече - той има общо 53 докосвания в НБА, прави 0,26 дрибъла след докосване и бележи средно 0.353 точки на докосване. Тези цифри показват само и единствено едно - въпреки ограничените си минути, то Везенков е изключително ефективен.

Саша Везенков вече се изправи срещу тима на Юта Джаз и Голдън Стейт Уориърс, като сега му предстои битка с Лос Анджелис Лейкърс и един от най-великите баскетболисти на всички времена Леброн Джеймс.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-голямата баскетболна игра 2K се подигра с Везенков (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички