Уориърс и Клипърс влязоха в плейофите, Лейкърс ще играе плей-ин


Уориърс и Клипърс влязоха в плейофите, Лейкърс ще играе плей-ин
Снимка: Getty Images

1345 0

Отборите на Ел Ей Клипърс и Голдън Стейт Уориърс се пребориха за последните две места, даващи право на директно участие в плейофите на Западната конференция, след като спечелиха заключителните си мачове от сезона. В същото време Ел Ей Лейкърс ще трябва да премине през плей-ин турнира, въпреки че победи Юта Джаз тази нощ.

Задачата на Клипърс изглеждаше най-трудна, като те гостуваха на намиращия се в силна форма отбор на Финикс Сънс, но Слънцата дадоха почивка на повечето си титуляри, сред които Кевин Дюрант, Девин Букър, Деандре Айтън и Крис Пол. Това улесни задачата на гостите, които спечелиха със 119:114, за да финишират на пето място в Конференцията и да си осигурят сблъсък именно с Финикс в първия кръг на плейофите, като Сънс ще имат домакинско предимство.

В същото време Уориърс трябваше да спечелят гостуването си на Портланд Трейл Блейзърс, за да са сигурни за плейофите. Стеф Къри и компания успокоиха своите фенове още с чудовищната първа част, в която нанизаха 55 точки, което е рекорд в историята на НБА, а разликата в края бе цели 56 точки - 157:101.

Гардът на Голдън Стейт Клей Томпсън вкара шест тройки, за да се превърне в третия играч в историята, преминал границата от 300 тройки в един сезон. Тимът на Стив Кърс завършва на шесто място и ще се бори със Сакраменто Кингс на старта в плейофите.

Ел Ей Лейкърс свърши своята работа и взе домакинството си на Юта Джаз със 128:117, но победите на Клипърс и Уориърс означават седмо място за Езерняците и участие в плей-ин турнира. Във вторник Леброн Джеймс и компания ще имат домакинство на Минесота Тимбърулвс, като победителят влиза в плейофите, а загубилият ще приеме победителя между Ню Орлийнс Пеликанс и Оклахома Сити Тъндър в спор за последното място в плейофите.

На Изток в плей-ин турнира Маями Хийт ще приема Атланта Хоукс за седмото място в плейофите, докато загубилият ще посрещне победителя между Торонто Раптърс и Чикаго Булс. Плей-ин турнирът ще се проведе в периода 11-14 април. Плейофите в НБА започват на 15 април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички