Убийствен Александър Везенков даде всичко от себе си, но триото на Клипърс бе безапелационно срещу Кингс (ВИДЕО)


Убийствен Александър Везенков даде всичко от себе си, но триото на Клипърс бе безапелационно срещу Кингс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4538 0

Александър Везенков и Сакраменто Кингс загубиха домакинската си среща със 117:131 от Лос Анджелис Клипърс, част от редовния сезон в НБА. Саша записа един от най-силните си мачове, но днес определено не бе денят на "кралете", които преклониха глава пред убийственото трио на тима от ЛА, водено от Кауай Ленард, Пол Джордж и Джеймс Хардън.

Представянето на Везенков и сривът на Кингс

Родната гордост направи изключително силен мач в "Golden 1 Center" в столицата на Калифорния. Саша записа цели 24 минути игра (най-много от началото на сезона), като бе на паркета през цялата трета четвърт. Българинът се отчете с 13 точки (стрелба 5/7 и 3/5 от тройката), 5 борби и +6, когато бе на паркета.

*Везенков, Трей Лайлс и Кевин Хъртър бяха единствените играчи с + от състава на Кингс.

Изключително слабо представяне направи един от лидерите в състава на "кралете" - Домантас Сабонис. Литовецът наниза само 7 точки и стреля 2/10 от паркета. Над всички за калифорнийци бе голямата звезда ДиАрън Фокс, който се отчете с 40 пункта, 3 асистенции и 5 борби.

Както вече стана ясно - убийственото трио на Клипърс доказа, че не трябва да бъде подценявано. Кауай Ленард бе най-резултатен за отбора от ЛА с 34 точки, Пол Джордж добави 19, а Джеймс Хардън бе най-полезен от тримата с 26 пункта, 6 асистенции, 3 борби и пет откраднати топки.

Отборът на Кингс се свлече до шестата позиция в класирането в Западната конференция, като вече е с актив от 10 победи и 7 поражения. Следващият мач на Александър Везенков и компания ще бъде срещу шампиона Денвър Нъгетс в ранните часове на 3 декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички