Слаб старт, силна реч и доминация: Саша Везенков за историческата четвърт, преобърнала кариерата му


Слаб старт, силна реч и доминация: Саша Везенков за историческата четвърт, преобърнала кариерата му
Снимка: euroleaguebasketball.net

1808 0

Гордостта на българския баскетбол - Александър Везенков, не спира да впечатлява с изявите си в Сакраменто Кингс в НБА. Наскоро обаче крилото си спомни за момента в Евролигата, който завинаги преобърна неговата кариера като професионалист.

Повратният момент в кариерата на Везенков

През пролетта на 2023 година Везенков, защитавайки цветовете на гръцкия гранд Олимпиакос, излезе заедно с "червените" срещу Монако в полуфиналите на Евролигата. Олимпиакос губеше с 12 точки на почивката, а Монако водеше с 41:29. И тогава гърците, водени от Саша, сътвориха обрат за историята.

"Добре си спомням полувремето, когато всички влязохме в съблекалнята и поговорихме и се съгласихме, че това не сме ние. Не можехме да продължим да играем така, защото просто не струвахме и от двете страни на паркета", спомня си Везенков пред "Eurohoops".

"Нашият капитан Костас Папаниколау държа реч и разказа за труда ни през сезона. Не можехме просто да сме във Финалната четворка и да се отнасяме така към този мач. Той вярваше, че имаме какво да дадем и че обратът е възможен".

"След това излязохме спокойни. Спомням си всяка стрелба, който направихме през третата четвърт, особено една луда тройка на Янулис Ларенцакис в края. Допуснахме само един кош, в прехода, след като направихме обрат. Те просто не можеха да ни вкарат пет на пет. Направихме фауловете, когато трябваше, борихме се. Всички в състава, които стъпиха на паркета, помагаха и играха защита", добави още Саша.

Това беше историческа трета четвърт на фона на целия натиск, който идва с полуфиналите на "Финалната четворка". Тази четвърт бе спечелена с 27:2 от Олимпиакос, като само веднъж в историята на Евролигата дадена част е печелена с по-голяма разлика - 27, и то не във "Финалната четворка".

Везенков, който дни преди срещата бе награден с наградата за "MVP" на Евролигата записа 19 точки в срещата и помогна на "червените" да се класират на финала, който бе загубен по драматичен начин от Реал Мадрид.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Статистиката, представянията и предстоящите мачове на Везенков в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички