След края на ЕвроБаскет 2022: Александър Везенков и Дий Бост оглавиха две от индивидуалните класации


След края на ЕвроБаскет 2022: Александър Везенков и Дий Бост оглавиха две от индивидуалните класации
Снимка: LAP.bg

1602 0

Националният ни отбор по баскетбол финишира на 20-то място в крайното класиране на ЕвроБаскет 2022. Момчетата на Росен Барчовски завършиха на пета позиция в Група "А", записвайки само една победа - срещу домакините от Грузия.

Шампион стана един от съперниците ни в Тбилиси - Испания, който на финала отвя Франция с 88:76. Германия се пребори за бронзовите отличия след успех над Полша с 82:69.

Макар и само с пет мача в първенството, Александър Везенков и Дий Бост запазиха водещите си позиции в индивидуалните класации на турнира!

Крилото на Олимпиакос завърши трети по най-много точки средно на мач - 26.8, след Янис Адетокумбо (Гърция) и Лаури Марканен (Финландия). Везенков запази първото място и завърши като борец №1 на шампионата с 12.2 борби средно на мач.

Той е в Топ 3 на най-ефективните играчи със среден коефициент на полезно действие 31.2, като и по този показател попадналият в "Идеалния отбор" на първенството Адетокумбо е лидер, пред Никола Йокич. С четири "дабъл-дабъл" в пет мача Везенков дели първото място със сребърния медалист Руди Гобер (9 мача), Никола Йокич и Александър Мамукелашвили.

Дий Бост пък остана на върха в класацията за най-много асистенции на мач с 8.4!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички