Росен Барчовски се съгласи с Александър Везенков и назова част от проблемите на българския баскетбол


Росен Барчовски се съгласи с Александър Везенков и назова част от проблемите на българския баскетбол
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1578 0

Националният ни отбор по баскетбол се завърна от Грузия, където взе участие в груповата фаза на ЕвроБаскет 2022. Старши треньорът на България Росен Барчовски заяви на Летище София, че "лъвовете" се прибират със смесени чувства:

"Мога да кажа, че се връщаме леко разочаровани, но общо взето доволни. Смятам, че направихме каквото можахме. Дадохме всичко от себе си. Трудно можехме да изцедим отнякъде нещо повече. Винаги е можело и в подготовката да добавим нещо, и в мачовете. По време на цялото състезание се мъчехме и самите играчи дадоха каквото можаха. Не се връщаме много разочаровни и не летим в облаците. Нещо средно от всичко", започна Барчовски, цитиран от "Sportal" и след това коментира решенията на Дий Бост и Чавдар Костов да се откажат от националния отбор на България, разкривайки, че вече има готови варианти за заместници:

"Решението на Бост беше очаквано, много се забави даже. Готов съм с две предложения за нови американци. Трябва да ги направим до два-три дни и да се подготвят всички документи. През ноември имаме много тежки гостувания в Португалия и в Кипър. Не се знае в какъв състав ще бъдем и трябва да се направи всичко възможно в тези два-три месеца да се подсилим на тази позиция".

"За решението на Чавдар… Директно не ми го беше казал, но не е спонтанно, обмислено е. Подмладяването е поизвършено. Доста млади играчи са в състава. Някои липсваха поради болести като Данчо Минчев и Коцето Костадинов. Трябва полека-лека да се извършва, но много внимателно, защото ноември имаме много важни два мача. Трябва да станем първи, за да избегнем допълнителните квалификации срещу отбори като Полша и Хърватия".

Росен Барчовски назова и част от проблемите на българския баскетбол: "Нещата, които Везенков каза, са истина. Имаме си много проблеми, но по стар български обичай обичаме да ги показваме и да ги вадим на преден план след някакво състезание, в което не сме успели да направим добро класиране".

"Селекцията, квалификацията на треньорите, базата… Нямаме конкуренция при гардовете и центровете - основните постове в баскетбола. Там имаме един Емил Стоилов с тези габарити. На гардовата позиция опираме непрекъснато до чужденци. На мен ми се щеше да има двама-трима българи. Тези, които бяха до 20 и до 18-годишна възраст… Има много талантливи момчета, но още не са готови! Ние стигаме до някъде и после дали губим в трета част, дали четвърта или пък с кош в края... Ние играем нестандартен баскетбол, с много мотивация и избухване на някои играчи - един куп неща, които не опират много до обективната истина. Тя не е много приятна", завърши Барчовски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички