Геният Серджо Скариоло отново качи Испания на европейския връх! (ВИДЕО)


Геният Серджо Скариоло отново качи Испания на европейския връх! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2172 0

Испания е новият европейски шампион в баскетбола, след като победи Франция с 88:76 (23:14, 24:23, 19:20, 22:19) на финала на ЕвроБаскет 2022! Възпитаниците на легендарния селекционер Серджо Скариоло се наложиха над "петлите" пред над 13 хиляди зрители в Берлин, Германия.

Макар и да са в процес на подмладяване на състава си, испанците опровергаха критиците си и стигаха до европейската титла след оттеглянето на братята Пау и Марк Гасол, които дълги години бяха лидери на отбора.

С основни заслуги за победата на испанците бе Хуанчо Ернангомес, който се отличи с шест тройки във втората четвърт, като завърши срещата с общо 27 точки, 5 борби и 7/9 стрелба от игра, като очаквано бе избран за играч на мача.

За Испания това е четвърта европейска титла, но по-любопитното е, че и при четирите титли селекционер на отбора е Серджо Скариоло. Той изведе "Ла Фурия Роха" до титлата на Стария континент през 2009, 2011 и 2013 г., а сега, близо десетителите по-късно, отново спечели ЕвроБаскет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички