"Сладък" обрат след ужасяваща втора част донесе първа победа на БК ЦСКА


"Сладък" обрат след ужасяваща втора част донесе първа победа на БК ЦСКА
Снимка: Lap.bg

2305 0

БК ЦСКА постигна първата си победа след завръщането на клуба в елита. Това се случи още във втория кръг от редовния сезон в Националната баскетболна лига, след като "червените" се наложиха при гостуването си на Шумен със 70:68 (27:20, 9:23, 20:14, 14:11).

"Армейците" оформиха първа сериозна преднина при 20:13 след успешна стрелба от Алекс Симеонов, като първата част завърши при 27:20. Възпитаниците на Барчовски обаче бяха "смазани" в следващите десет минути, след като отстъпиха с 9:23. Това преобърна напълно резултата, като се наложи столичани да догонват съперника си.

Завърналият се след 13 години на най-високо ниво - ЦСКА, показа характер и намали изоставането си до финалната част на само една точка. Тя обаче не се оказа голямо препятствие и тройка на Виктор Гергов изведе "армейците" напред в резултата при 65:62.

Най-резултатен за победителите стана Алекс Симеонов с 19 точки, а само с две по-малко бе съотборникът му Зейн Ноулс - 17 точки. С толкова бе и Самуел Адеунми от състава на домакините, а Джавонте Елис подпомогна опитите на Шумен с още 11.

По този начин днешните домакини продължиха серията си от две загуби, докато от ЦСКА усетиха вкуса на победата след ужасяващата загуба от Спартак Плевен в първи кръг!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички