Росен Барчовски след победата над Австрия: Направихме първата стъпка, има потенциал в играчите


Росен Барчовски след победата над Австрия: Направихме първата стъпка, има потенциал в играчите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1194 0

Треньорът на националния отбор по баскетбол на България - Росен Барчовски, даде своя коментар след победата с 83:71 на "лъвовете" над Австрия в мач от третата фаза на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025. Той се обърна към "хейтърите" и сподели, че е доволен от видяното на паркета.

"След мача с Норвегия се сблъскахме с т.нар "хейт". Аз съм свикнал на такива неща, но момчетата са млади и им влияе. Едно е да критикуваш, да посочваш някои грешки, но да злобееш... Това се отрази в мача днес най-вече в стрелбата. След това се поуспокоихме и подобрихме играта си, най-вече в защита", заяви специалистът.

"Това е турнирен мач - играе се за победа и тя бе много важна. 12 точки не е прекалено много, но не е и малка разлика".

"Направихме първа стъпка и сега имаме една седмица почивка и подготовка за мача с Норвегия. Има потенциал в много от играчите. Ще работим да изчистим първо играта си в защита, както и някои детайли. Срещу Австрия имаше желание и агресия, но има какво да подобрим - например да дадем още малко скорост в играта", добави още националният селекционер.

Следващият мач на България е срещу Норвегия отново на "Арена Ботевград". Той ще се състои точно след седмица и е с начален час 18:00.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Каква ще точната заплата на Александър Везенков в Сакраменто Кингс?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички