Разбиха тотален мит на пух и прах, свързан с Майкъл Джордан, Чикаго Булс и НБА


Разбиха тотален мит на пух и прах, свързан с Майкъл Джордан, Чикаго Булс и НБА
Снимка: Getty Images

3750 0

Сам Смит е уважаван журналист и известен хроникьор на Чикаго Булс, който е видял франчайза през многото му върхове и падения. Смит беше на първия ред, когато Майкъл Джордан се присъедини към "биковете" през 1984 година и започна да води тима към величието.

Мит за Майкъл Джордан бе разбит на пух и прах

Въпреки безспорния талант и успех на Джордан на паркета, винаги е имало съмнение и критика около него в ранните му години в НБА. Мнозина вярваха, че той е твърде фокусиран върху статистиката и индивидуалните отличия и никога няма да може да изведе отбор до победа. В интервю с Джак Силвърстайн, Сам Смит разкрива своя опит като свидетел за разбиването на този мит. 

Още: Леброн Джеймс с уникално постижение в НБА, за което Майкъл Джордан може само да мечтае

Майкъл Джордан е бил егоистичен в ранните си години в НБА?

Ем Джей спечели редица индивидуални награди, но успя да изведе Чикаго Булс до финалите в "лигата на извънземните" чак през шестия си сезон в НБА. Смит заяви, че точно тогава "наративът" около Джордан се е променил напълно.

"Те все още не печелеха. Не знаехме дали ще го направят. Идеята около НБА беше: Не можеш да спечелиш с Джордан. Той е твърде егоистичен. Той ще бъде като Джордж Гървин – страхотен реализатор, който никога не спечели. Или по-добър играч като Джулиъс Ървинг, който беше голяма звезда и направи всички забивания, но не спечели, докато нямаше в състава си Моузес Малоун"

Възходът на Ем Джей

Още: Чикаго Булс удостои с най-голямата чест създалия "чудовището" Майкъл Джордан

Майкъл Джордан промени историята на НБА

В крайна сметка, този мит за Майкъл Джордан бе разбит, когато самият той започна да се доверява повече на своя треньор Фил Джаксън и съотборници като Скоти Пипън, Хорас Грант и Джон Паксън.

Той също така работи върху подаването и защитата си, осъзнавайки, че не може да го направи сам. Всичко това доведе до спечелването на Джордан и Булс за първата им титла в НБА през 1991 година, побеждавайки Меджик Джонсън и Лос Анджелис Лейкърс във финалите на НБА с 4:1 в сериите, а останалото е история.

Продават 33-годишно BMW, принадлежало на Майкъл Джордан, за извънземна сума (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички